Yazıyı yazdığım sabah kan tahlilleri için Konya Numune Hastanesi’ne gittim. Sağ olsunlar Müdür Yardımcıları Ahmet Bulut ve Yunus Karaduman ben gitmeden tüm bürokratik işlemlerimi halletmişlerdi…

Tahlilleri verdikten sonra Ahmet Bey “Bir de kavurmalı tost ikram edeyim” diye ısrar etti. Hastane ortamında fazla kalmak istemediğim ve gazetenin yazısını yetiştirmem gerektiği için bu güzel daveti geri çevirdim.

Ama ikram edilen adaçayı konuyu İnönü’nün Yunanistan’a ikram ettiği adalara getirdi. Ahmet Bey, yazımda kullanmam için yaşanmış bir olay anlattı…

“BÜYÜK KÖPEK DEĞİL DE ‘ZAĞAR’ BENİ ÇOK YORDU”

Olay Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Tavşançalı’da yaşanıyor. Uzunkuyu Yaylası’ndan evine dönen Mehmet isimli bir köylüye iki köpek saldırıyor. Büyük olan çoban köpeği Mehmet Amca’nın bir parmağını koparıyor.

Ahmet Bey mevzuyu bir kahramanlık hikâyesi tadında anlatırken asıl mevzuya geldi. Köylüler Mehmet Amca’ya, “Ya sen cesur, güçlü adamsın. İki köpekle baş edemedin mi?” diye takılmışlar…

Mehmet Amca, “Yahu büyük olanla mücadele etmek kolaydı da küçük olan ‘zağar’ benim ayağıma dolanıp durdu. Asıl beni o ‘zağar’ çok yordu” demiş.

YUNANİSTAN, AB VE ABD’NİN ZAĞARLIĞINI YAPIYOR

Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin ayağına dolanan Yunanistan, Mehmet Amca’ya musallat olan “zağar” rolünü başarıyla oynuyor. Yalnız filmin sonu Mehmet Amca’nın ayağına dolanan ‘zağar’ gibi bitmez…

Türkiye, harekete geçerse Yunanistan’ı Türkiye’nin elinden ne AB ülkeleri, ne ABD, ne İsrail ne de Fransa alabilir. Yunanistan’ın arkasına saklanan Haçlılar; Türkiye harekete geçince çil yavrusu gibi dağılacaktır.

Türkiye’yi Irak’ta PKK, Suriye’de YPG ve DEAŞ terör örgütleriyle kuşatmaya çalışanlar bugün de Akdeniz’de Yunanistan’a aynı rolü vermişler. Türkiye, bu terör örgütlerini yerle bir edip işgal ettiği yerlerden nasıl temizlediyse Yunanistan’ı da Akdeniz’de aynı son bekliyor…

HAÇLI İTTİFAKININ YENİ ADI AVRUPA BİRLİĞİ OLMUŞ

Yunanistan Haçlıların şımarık çocuğu olma konusunda pek hevesli. AB’nin koşulsuz desteğiyle Akdeniz’e açılan Yunanistan, Türkiye’nin “Bu sefer elimizden bir kaza çıkmaz, gereği neyse onu tereddütsüz bir şekilde yaparız” uyarısını dikkate alsa iyi olur.

Türkiye’nin “Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir/Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir” politikasını doğru anlayacağını umut ediyorum.

Türkiye bölgenin oyun kurucusu olma aşamasını çoktan geride bıraktı. Küresel güçlerle Ortadoğu’da ve Afrika’da göğüs göğse çarpışıyor. Terör örgütleri, Hafter, Sisi ve Yunanistan’ın Türkiye karşısında şanslarının olmayacağını maşalar da arkada saklanan aktörler de biliyor.

İÇERİDEN KEMALOTAKİS, DIŞARIDAN MİTÇOTAKİS’İ KULLANIYORLAR

ABD eski Başkan Yardımcısı, Demokrat Parti’nin yeni Başkan adayı Joe Biden’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek için muhalefeti destekleme, dışarıdan da bölgedeki müttefikleriyle Türkiye’yi izole etme planlarını anlattığı konuşması vardı. Yedi ay önce yaptığı bir açıklamanın sahada nasıl uygulandığını yaşayarak görüyoruz.

Emperyalist ülkelerin attığı her adıma güçlü cevaplar veren bir Türkiye var artık. Korkunun ecele faydası yok. Türkiye, bölgenin en büyük gücü olmuştur. Önünde maşalar durmaz.

Türkiye yeni bir “güç ekseni” olmuştur. Kabul etseniz de etmeseniz de gelinen son nokta budur. Direnmeye gerek yok, size tavsiyem Türkiye’nin dostluğunu kazanmaya bakın!