Feghouli senin attığın o tekme, Galatasaraylıların kalbine saplanmış bir krampon oldu!..

Hadi dedik, Galatasaray bu sene yarıştan koptu şampiyon olamaz. Eyvallah… Pandemide verilen ara yüzünden takım mental olarak çöktü. Ona da eyvallah… Galatasaray sakatlar kervanına döndü. Allah beterinden saklasın, dedik. Bunların hepsine “tamam!” Peki ya Feghouli, sen o tekmeyi neden atarsın?.. O tekme Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi biletini kesti attı. Puan durumuna baktığımızda alt sıralardaki takımlar da Galatasaray’ı yakaladı. Senin attığın o tekme Galatasaraylıların kalbine saplanmış bir krampon oldu!..

Fatih Hoca yeni sezon hazırlıklarına eminim çoktan başladı. Feghouli ve Belhanda gibi, vurdumduymaz futbolcularla kesinlikle yollar ayrılmalı. Hatta Fatih Hoca, bir daha bu takıma Kuzey Afrikalı oyuncu transferi yapmamalı. Galatasaray taraftarının canına tak etti. Feghouli’de tükenmişlik sendromu zaten vardı. Her sene sezonun ilk yarısında futbol oynamaz 2. yarının sonlarına doğru “Arap atı” gibi sonradan açılırdı. (Bu sezon komple bitti…) Galatasaray’a sezonun başında dikiş tutturup sezonu bitirene kadar o çizgiyi bozmayacak futbolcular lazım.

Belhanda desen her zamanki gibi… Bir maçta sevindirirse 10 maçta takımı süründürmeye devam ediyor. Bu tarz futbolcuların gözünde hırs, arzu ve istek yok. “Ben maçıma çıkarım paramı cebime koyarım, İstanbul’da tatilimi yaparım” kafası var. Fatih Hoca artık sabretmemeli gerekirse önümüzdeki sezonu da feda etmeli. Galatasaray kendine gelmeli diye düşünüyorum. Çünkü sezonun ilk yarısında daha beter bir Galatasaray vardı. Kadro olarak şişmiş ve yapılan transferlerden doğru düzgün verim alınamamıştı. Şimdi o şişen kadrodan takıma geriye dönenler olacak. Çürük elma, sağlam elma ayrımı yapılmalı.

Gelelim maça… Trabzonspor galibiyeti kesinlikle hak eden taraftı. Sörloth, Sosa, Ekuban gibi sağlam futbolculara sahip Fırtına’ya karşı 10 kişi oynamak hiç de kolay olmadı. Tabii ki Galatasaray eksik kalmanın bedelini verdiği rahat pozisyonlarla ödedi. Trabzonspor özellikle 2. yarıda oyunu istediği gibi kontrol etti. Şunu da hatırlatmak istiyorum; Fatih Hoca, kalan 4 maçta sağlam bir strateji belirleyemezse Galatasaray ligi ilk 5’in içerisinde bitiremez…