Kesim sonrasında elde edilen kasların ete dönüşmesi için yaklaşık bir gün buzdolabında bekletilmesi gerekmektedir. Dinlendirilmeden tüketilen etler sert, lezzetsiz ve sindirimi zor olmaktadır.

Etler buzdolabının soğutucu bölmesinde bir hafta kadar bozulmadan saklanabilmektedir. Daha uzun süre saklanacak çiğ etlerin ise dondurularak saklanması gerekmektedir. Etlerin tekrar tekrar dondurulup çözündürülmesi daha çabuk bozulmasına ve gıda zehirlenmelerine yol açabilir. Çünkü her dondurma ve çözündürme işleminde bakteriler aktive olmakta ve gıdayı bozacak ya da tüketenlerde hastalık oluşturabilecek sayıya ulaşabilmektedir. Bu nedenle etler, hane halkının bir öğünde tüketebileceği miktarda porsiyonlara bölünerek buzdolabı poşetleri içerisinde buzdolabının dondurucu gözünde eksi 18°C’de aylarca muhafaza edilebilmektedir. Kavurma yaptıktan sonra dondurulan etler ise daha uzun süre dayanabilir.

Bugüne kadar yapılan bilimsel çalışmalar ve elde edilen veriler kurbanlık hayvanların COVID-19’u bulaştırma açısından riskli olmadıklarını göstermiştir. Ancak korunulması gereken tek etken korona virüs değildir.

Sağlıklı hayvanlardan dahi elde edilmiş olsa kesim esnasında hijyenik koşulların tam olarak sağlanamadığı durumlarda çiğ et çeşitli hastalık yapıcı mikroorganizmalarla bulaşık hale gelebilmektedir. Etlerin çiğ ya da az pişmiş olarak tüketilmesi sağlık açısından bazı sakıncalar oluşturabilir. Bu nedenle etler iyice pişirildikten sonra tüketilmelidir. Etlerin merkezi sıcaklığının 70°C’nin üzerine çıkarılması önerilmektedir. Bunun anlaşılmasında dikkat edilmesi gereken kriterlerden birisi et suyunun kanlı, kırmızı görünümünün tamamen kaybolmasıdır. Etlerin merkezinde de aynı şekilde kırmızı görünümün kaybolarak gri/kahverengi renge dönmesi gerekmektedir. Bir öğünde tüketilemeyen pişmiş etler mutlaka buzdolabında muhafaza edilmeli, oda sıcaklığında ve açıkta bırakılmamalıdır. Buzdolabından çıkarılan etler tüketilmeden önce yeniden çok iyi bir şekilde merkezleri 70°C’nin üzerine çıkacak şekilde ısıtıldıktan sonra tüketilmelidir.

Etlerin kesiminde ve parçalanmasında kullanılan bıçak, satır ve kesme tahtası gibi gereçler kullanım öncesinde ve sonrasında iyice yıkanmalıdır. Et ile uğraşan kişiler ete temas etmeden önce hem ve sonra ellerini sabun ve su ile iyice yıkamalıdır. Etlerin doğranmasında kullanılan gereçler kesinlikle salata ve meyve gibi çiğ olarak tüketilecek gıdaların hazırlanmasında kullanılmamalıdır.