Bilmedikleri en temel husus,

Deprem ve sair afetlerde arama kurtarma ve yardım çalışmaları artık AFAD tarafından sevk ve idare ediliyor.

Hayat kurtaracağım derken bir kargaşaya ve sessizliğin hakim olması gerektiği yerlerde gürültü ve istenmeyen durumlara sebebiyet vermemek için.

Ve elbet güvenlik…

Galiba Van depremiydi…

Ertuğrul Özkök ile birlikte yıkılan binanın önünde çektirdikleri resim bir haber sitesi tarafından, “Kenara çekilin de haberi görelim” şeklinde bol hicivli başlıkla haberleştirilmişti.

“Neden İzmir’de değiller Cübbeliler, Menziller, Nakşiler?” şeklinde sorularla gerçeklerin önünde durmaktan vazgeçerek bir kere daha kenara çekilirse gerçekleri kamuoyunun bilgisine sunabiliriz.

Başlayalım;

İslam düşmanı mihrakların hedef aldığı Diyanet, İHH, Deniz Feneri, Hayrat Vakfı, Sadakataşı Derneği gibi kuruluşlar İzmir’de afetzedelerin imdadına koşarken; ADD, ÇYDD gibi dernekler sadece başsağlığı dilemekle yetindi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, geniş yatak kapasitesine sahip Şüheda Kız Kur’an Kursu, Ayyıldız Erkek Kur’an Kursu, Kestanepazarı Erkek Kur’an Kursunu evlerine giremeyen afetzedelerin kullanımına açtı.

Deprem bölgesine günlük 10 bin öğün kapasiteli mobil mutfak kurdu.

Diyanet aynı zamanda hastanelerde yaralılara manevi destek veriyor.

Kızılay, 249 personelle depremzedeler için merhamet seferberliği başlattı; 5 ikram ve 8 öncü haberleşme aracıyla gece gündüz nöbette.

Günlük 60 bin kişiye 17 farklı noktada 3 öğün sıcak yemek dağıtıyor.

İnsani yardımda Türkiye’nin parlayan yıldızı İHH, 32 şehirden 286 kişilik arama kurtarma ekibi, 2 arama kurtarma köpeği, 52 araç ve mobil aşeviyle bölgede çalışıyor.

4 noktada sıcak yemek ikramı yapıyor.

Deniz Feneri Derneği, 4 ekip, 30 personelle birlikte bölgeye geldi.

Afetzedelere 1000 battaniye dağıttı.

Maske, kolonya gibi hijyen malzemeleri dağıtımına devam ediyor.

Hayrat İnsani Yardım Derneği, afetzedeler ve arama kurtarma ekiplerine su, gıda ve battaniye gibi acil yardım malzemeleri dağıtıyor.

Beşir Derneği, İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi önünde 5 bin kişi kapasiteli mobil aşeviyle sıcak yemek dağıtımı yapıyor.

Arama kurtarma ekiplerine de ikramlarda bulunuyor.

Sadakataşı Derneği, Bornova’da yaraları sarıyor.

Aşık Veysel parkındaki çadırlarda konaklayan afetzedelere sabah kahvaltısı, akşam yemeği ve meyve ikramı yapıyor.

Cansuyu Derneği, arama kurtarma çalışmalarına aktif destek verirken, depremin ilk saatlerinden itibaren depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği, “Yaşamını yitirenlere tanrıdan rahmet diliyoruz” ifadelerinin yer aldığı bir tweet atmaktan başka bir şey yapmadı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, “Yetkilileri Uyarıyoruz” başlıklı tivitler attı.

İşte böyle…

Kenara çekilin de, enkaz altından can kurtaralım, daha fazla yaralıya ve ihtiyaç sahibine ulaşalım…