Trabzonspor artık yalnız değil ,her an saha sonuçları haricinde, mali yapısı dahi delegelerce taraftarlarca takip altında. Sadri Şener döneminde mali yapıdaki borçlanma yerel  medyaya verilen 600 Bin tl ile şehirde dile getirilmemişti. Hacıosmanoğlu  yerel medyaya zaten 2 buçuk yılda toplam 10 bin lira reklam gideri faturalandırmış. Yerel medya ödenek çıkarmaması sebebi ile yer yerden yere vuruldu ,zaten;

Muharrem Usta yönetimi ise yerel medyaya  en çok para yatırımı yapan yönetim oldu, sosyal medya sayfalarını bile susturmak için ödemeler yaptılar.

Neticede şehrin susturulduğu ve ilgisiz sanıldığı bir tabloda 2500’e yakın delege Trabzonspor Mali Genel Kurul’a katıldı. Şaşırtıcı olan ise Mali Genel  Kurul’da ibra edilen, mali yapısı onaylanan yönetimin;Kartal, Akyazı ve Lisans Hakları satışı onayı alamaması oldu.

Peki bu tepkiyi delege neden verdi, bu yetkiyi Muharrem Usta yönetimine neden vermedi?

M’bia nın satışında 500 bin Euro’luk kayıp trilyon, Hyun- Jun Suk Transferindeki şüpheli yanılgı boşa giden milyonlar, Metus Bero transfer hatası mı oynatılamıyor mu gibi soru işaretleri ve 1 yılda alınan kötü sonuçlar Antalyaspor 7-0 Trabzonspor, Trabzonspor  0-6 Kasımpaşa gibi 2015-2016 sezonunda alınan hezimetler yönetimin soru işaretleri olmuştu.

Yerel medya destek ve sabır diyerek sussa da delege mali ve sportif tabloyu iyi takip etmiş olsa ki Muharrem Usta yönetimine satış onayı vermeyerek bir yerde güvenmediğine de değindi.

Eski Başkan Hacıosmanoğlu ise Mali Kurul’da iki kez söz alarak birinci bölüm de özetle döneminde iç ve dış mihraplarca kuşatıldığını devletimize kast eden Feto Terör Örgütü’nün dönemde hakem aracılığı ile Trabzonspor’u adeta doğradığını, Türk Futbol Federasyonu’na gidip terör başı Feto’ya hizmet ettiklerini federasyonda pek çok hakemin yüzüne söyledi. Bu sebeple döneminin futbolunu da kuşatan bu terörist çeteye boyun eğmediği için yıpratıldığını dile getirdi. Başarısızlığa itilerek seçimde kulübü seçilen yeni başkan  Muharrem Usta’ya 400 milyon borçla bıraktığını dile getirdi.

Konuşmasının ikinci bölümünde ise Kartal Projesi ve Akyazı devir, satış onayını içeren 8. Maddenin aynı yönetimin bir sene önceki Kurul’da Hacıosmanoğlu yönetimine satın alma ve kiralama yetkisi vermediğini söyledi.

Muharrem Usta ise bir önceki yönetimden Kulübü ağır yükle borç yükü ile aldığını belirtti ;hatta Hacıosmanoğlu döneminin mali tablosunu yansıtan bir sunumda salonda hazır bulunan delegelere izletti. Kartal Projesi’nin satış onayını isteyen Muharrem Usta’nın Kartal yerine sadece borçlarla ilgili sunum yapmasını en güzel Divan Kurulu üyesi Hayrettin Hacısalihoğlu özetledi. “ Bunun adı vizyon olsa gerek “ diyerek.

Netice itibari ile Trabzonspor’un artık sorgulayan araştıran yanlı medyanın yazdığına dahi inanmayan bir delege yapısı var.

Yarın ki Akyazı Stadı açılışının hayırlar getirmesi duası ile.

Başakşehir maçında Trabzonspor kulübümüze başarılar dilerim.

Anadolu neferi Trabzonspor dik galibiyetlerle şampiyon olacak.