Koronanın insanların ve devletlerin ekonomik hayatını tehdit ettiği zorlu bir süreçten geçiyoruz. Tüm zorluklara ve olağanüstü durumlara rağmen hayat devam ediyor. Bireyler ve devletler ileriye yönelik planlamalar yapıyor, çalışmalar yürütüyorlar…

On iki ay sıcak gündemin eksik olmadığı Türkiye’de bu zorlu süreçte yeni çalışmalar yapıyor, daha önce belirlenen hedefler doğrultusunda masada ve sahada operasyonlarına devam ediyor!

Geçen haftaki yazımda da belirttiğim gibi artık iç politikadaki gündem konularımız bir fındık kabuğunu doldurmayacak mevzular. Sınırlarımız dışında yürüttüğümüz çalışmalar ise içi politika konularımızın ana merkezini oluşturuyor…

TÜRKİYE, KÜÇÜK İSRAİL’İN KURULMASINA İZİN VERMEYECEK

Türkiye üzerinde AB, ABD ve İsrail’in kirli hesapları, planları ve hedefleri var. Bunun için zaman zaman kendileri sahaya inseler de genellikle maşa olarak terör örgütlerini kullanıyorlar…

Türkiye, son yıllarda bu ülke ve terör örgütlerine karşı sınırlarımız dışında çok hayati bir savaş veriyor. Irak, Suriye ve Libya’da terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz savaş Türkiye’nin geleceği için hayati önemdedir.

Haftanın sıcak gündemi ABD ve Fransa’nın, Suriye’de PKK/PYD çatısı altında yeni bir yapı kurmasıdır. 25 parti, PKK/PYD şemsiyesi altında toplanarak Türkiye’ye karşı bir oluşumun ilk adımı atıldı.

Bu yapının mimarları ABD ve Fransa’dır. Paylaştıkları aile fotoğrafında da merkezde durarak Türkiye’ye meydan okudular. Tüm Kürt partilerini PKK/PYD çatışı altında toplama girişimi Türkiye’nin Afrin operasyonuyla start almıştı.

ABD, Fransa ve İsrail güdümünde Suriye’de Kuzey Irak’takine benzer bir özerk yönetim ve “devletçik” kurmanın ilk adımı atılmış oldu. Başlıkta kullandığım Trump’a ait söz, “Kürtlerin” kimsenin umurunda olmadığı, onların sadece kullanıldığının itirafıdır!

 

TÜRKİYE’Yİ AMELİYAT MASASINA YATIRMAK İSTEYENLER TEK TEK GÖMÜLÜYOR

 

Türkiye’nin Kuzey Irak’ta başlattığı Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonları ABD ve Fransa’nın bu meydan okumasına sahada verilen cevaptır!

Suriye’de PKK/PYD şemsiye altına girmeyi Barzanilere bağlı ENKS’nin de kabul etmesi en önemli detaydır. Güney sınırımızda emperyal ülkeler yeni bir oyun planlıyorlar ama Türkiye daha önce olduğu gibi bu yapıları yerle bir edecek.

Türkiye, Barzanilerin 2017 referandumunda Kuzey Irak’ta ayrı bir devlet hayalini nasıl yerle bir ettiyse Suriye’deki hesaplarını da yerle bir edecektir. Oyunu kuran emperyal ülkeler de buna taşeronluk yapan terör örgütlerinin elebaşları da bunu biliyorlar. Amaçları Türkiye’nin enerjisini harcamak ve Libya gibi önemli noktalarda karşılarına çıkmasını önlemeye çalışmak!

Ancak Türkiye, Irak ve Suriye’de başladığı, Libya’da devam ettirdiği operasyonlarını zaferle taçlandırdıkça masada kendisine yer açacak ve kurulan masanın merkezine oturacaktır…

Ok yaydan çıkmıştır. Türkiye, hedeflerine ulaşmadan durmayacak, durdurulamayacaktır. ABD, Rusya, Fransa ve İsrail’in buna gücünün yetmediğini gördük. Onların Türkiye’ye karşı yapabildikleri tek şey terör örgütlerine silah verip koordine etmek ve destekledikleri Sisi gibi diktatörleri sahaya sürmektir.

Türkiye, üstlendiği misyondan geri adım atmayacaktır. O misyon tüm İslam coğrafyasının emperyalizmin uşaklarından temizlenmesidir.

Mısır, Suud, Bahreyn ve BAE gibi diktatörlüklerin telaşı ve korkusu da bundan dolayıdır. Sıranın kendilerine geleceğini biliyorlar!