Türkiye’mizde 30 yıldır kendi vatandaşına kan kusturan hain terör örgütü PKK, hiçbir zaman ‘Biz ülkeyi böleceğiz’ diye yapmadı yaptıklarını. Çoluk çocuk köy halkını öldürürken de kışlaya saldırıp o köylüyü korumak için nöbet tutan askeri şehit ederken de tek bir amacı vardı; o da kaos oluşturmak. Kargaşa demlemek.

Bu ülkede ‘baldıran zehri içerek de olsa’ kanı durdurma iradesi ortaya konup ‘Siz ne istiyorsunuz’ diye sorulduğunda da zaten bölünmek gibi bir talepleri olmadıklarını söyleyip durdular. Onların ve sahiplerinin amacı yeri geldiğinde pimini çekecekleri bir bombayı bu ülkenin direklerinin dibine yerleştirip her zaman tehdit edebilmekti.

HDP’nin Meclis’te yer bulmasıyla belki de en güçlü zamanlarını yaşamışlardı. Vefakat sırf siyasi irademiz ülkemizin meşru Meclis’inde bulunsun diye oy vermiş halkına ihanet eden HDP, iş tuttuğu PKK ile birlikte kazdığı hendeklere gömülüp gitti.

Kürt halkı hendeklere operasyon yapıldığında gösterdi bunu; HDP eş başkanları tutuklandığında gösterdi bunu;Taksim’de, Beşiktaş’ta, Kayseri’de fidanlar şehit olduğunda kilometrelerce kortejler oluşturarak “Vatanına sahip çık”sloganlarıyla gösterdi bunu…

PKK üzerinden silahlı, başka örgütler üzerinden silahsız her türlü alçak argümanla bu milletin birliğine kastettiler. Ama boşuna uğraştılar.

Bu ülkede Alevi-Sünni, dindar-laik/seküler, Kürt-Türk, sağ-sol, Çerkez-Yörük vs. ne tür insanî ve fikrî ayrılık varsa buradan vurmaya, ayırmaya, ayrıştırmaya çalıştılar. Böl, parçala ve yönet stratejisiyle iş tutmaya çalıştılar, çalışıyorlar.

Yakın geçmişte ‘Bir sağdan bir soldan’ diyerek insanları birer birer harcayan zihniyet artık bu ülkede işlemez, iş tutamaz. Bu toplum artık bu tür oyunlarda kırmızı kart gösterir ve tüm oyuncuları saha dışına atar.

Her terör olayından sonra başka bir sinir ucuna dokunmaya çalışıyorlar, birşeyler deneniyor, birtakım anarşist tavırlar ortaya konuluyor. 60 yıl çalıştılar bunun için başarılı oldukları zamanlar olduysa da bu millet tüm oyunların hepsini ezberledi. Millet artık hiç olmadığı kadar milli, hiç olmadığı kadar yerlidir.

PKK üzerinden gerçekleştirilmeye çalışılan tüm terör faaliyetleri millet yumruğuyla devrilmiştir. Tekraren ifade etmek istiyorum. Türkiye’yi bölmek gibi bir dertleri yok ama Türkiyeli’yi bölmek asıl hedefleri…