Amerika Amerika olalı böyle başkan görmedi. Onu başkan seçenler bile ona güvenmiyor. Güvenmemeyi bir kenara bırakın, ona dolandırıcı ve düzenbaz kelimelerini söylemekten de çekinmiyorlar.

ABD Başkanı Donald Trump’tan bahsediyorum. Tarih gerçekten böylesine ilk kez tanık oluyordur. Başkan Tramp’ın kendi avukatının söylediklerinden bahsediyorum.

Tramp’ın eski avukatı Michael Cohen, Temsilciler Meclisi’nde verdiği ifadeden bahsediyorum. Cohen verdiği ifadede Trump için “ırkçı, dolandırıcı, düzenbaz. Onu korumak için yaptığım şeylerden utanç duyuyorum. Onun yasa dışı faaliyetlerini koruduğum ve sakladığım için utanıyorum” sözleri yenilir yutulur gibi değil.

Michael Cohen Başkan Tramp için şu sözleri de söyledi:

“Tamamen bir ırkçı. Bu ülke Trump’ın beyaz ırkçıları ve bağnazları koruduğunu gördü. Fakir ülkelere ‘b*k çukuru’ dediğini de gördü. Özelde daha da fena. Bana bir keresinde Obama o zaman daha ABD başkanıyken ‘Siyah biri tarafından yönetilen ve ‘b*k çukuru’ olmayan bir ülke söyle’ dedi, ‘Siyahların çok aptal olduğu için kendisine hiçbir zaman oy vermeyeceklerini’ söyledi.”

Gerçi Başkan Tramp’ta Cohen’in yalan söylediğini belirtti ama bir Amerikan başkanı için özel avukatı tarafından söylenen bu sözler tarihe geçti. Şimdi böyle bir başkanın yönettiği Amerika’ya nasıl güveneceğiz.

Nereden geldi aklıma bilmiyorum ama, dünyanın bugün içinde bulunduğu adaletsizliği düşündüğümde Amerikan başkanı Tramp ve onun için söylenenler aklıma geldi.

Herkesin bir dönemi vardır. Gelir ve gider. Ancak, yaptıkları ile tarihte iyi veya kötü olarak anılırlar. Yani tarihte herkes hak ettiği yerde yerini alır.

Selam ve dua ile…