Bu aralar ‘Erken seçim’tartışmaları gündeme getiriliyor. Hükümet kanadı böyle bir gündem olmadığınıifade etse de muhalefet ‘İstemiyoruz ama iktidar mecbur kalacak’ gibi aklasığmayan bir argümanla gündeme getiriyor.

1 Ekim’de Türkiye BüyükMillet Meclisi (TBMM) açılacak. Erken seçim tartışmalarının meclis açılışındansonra da dile getirileceği gibi bir beklenti var.

Ancak, iktidar kanadınınhalka dokunacak çalışmaları ortaya koyma çabası içinde olduğunu da söylemeliyim.Mesela Meclis açılır açılmaz, Meclis’e ilk gelen yasa ‘Yargı Reformu’ yasasıolacak. Toplumun talepleri doğrultusunda yeni yasaların da gündeme gelmesi sözkonusu. Ekonomi konusunda da iyileşme beklentileri var. Bu alanda daiyileşmeler ortaya konarsa erken seçim tartışmaları gündemden düşecektir.

Ayrıca yeni bir sistem varartık Türkiye’de ve bu sistemin yeni olmasından kaynaklı aksaklıkları olduğualgısı ortada. Bu alanda da meclise bu aksaklıkların giderilmesi çalışmaları dageleceğini düşünüyorum.

Şimdi, hükümetin önünde 4yıllık uzun bir yol var. Bu yolda gerek yargı, gerek ekonomide iyileşmeleryaşandıkça milletin iktidara desteği devam eder.

Bana göre, gündemdetutulan ‘Erken seçim’ tartışmaları boşunadır. Meclis aritmetiğine göre bumümkün değil, ayrıca iktidarın erken seçimi istemesi için de bir neden yok.Çünkü dönem seçimler dönemi değil, çalışma ve aksaklıkları giderme dönemidir.

Selam ve dua ile…