Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ocak ayından bugüne, Irak’ın, Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarda 1458 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Akar bu açıklamayı bayram ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri hem sınır ötesi harekâtlarında ve hem de sınırlarımız dâhilinde terörle mücadelede çok büyük başarılara imza atıyor.

Devletin hem askeri ve hem de istihbari kurumları arasındaki uyum içindeki çalışmaları sayesinde terör belasında kurtulmak üzereyiz.

Hamdolsun artık Türkiye, il il şehit cenazeleriyle sarsılmıyor.

Bu başarının asıl sebebi, yukarıda temas ettiğim kurumlar arası uyumun yanında, özellikle TSK ve MİT’in komuta kademelerinin işbirlikçi hainlerden temizlenmiş olmasıdır.

İç temizlik çok önemli…

Yani artık Türk uçakları, havalanıp dağları taşları bombalayarak üslerine geri dönmüyorlar.

Kalkış yapmadan evvel vurulacak yerler, terör unsurlarının yerleştikleri bölgeler önceden başarılı istihbarat çalışmalarıyla bir bir tespit ediliyor, uçaklarımız tespit edilen hedeflere başarılı harekâtlar düzenleyerek olağanüstü başarılı neticelerle geri dönüyorlar.

İHA’lar ve SİHA’lar içte ve dışta düşman unsurlara göz açtırmıyor…

TSK’nın bu başarıları uluslararası mecralarda da takdir görüyor.

Çünkü gerek içeride ve gerekse dışarıda yapılan askeri operasyonların, yok edici, imha başarılarının yanında bir de yaşatıcı, ihya başarıları da var…

Operasyonlar sivillere sıfır zarar ile gerçekleştiriliyor.

Dünya da biliyor, görüyor ve takdir ediyor ki Türk Ordusu sivil dostu bir ordudur…

Milli Savunma Bakanı Akar’ın konuşmasının devamında söyledikleri bu nedenle çok önemli;

“Türk Silahlı Kuvvetleri asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla, duygusal, kişisel, ön yargılı bilgi ve yorumların dışında, vazifesini hukuk çerçevesinde ve şeffaf şekilde yapma gayreti içindedir.

Dünyada vazifesini icra ederken hukuk vurgusu yapan bir orduya rastlanılmaz.

Hele şeffaflık vurgusu hiç yapılmaz.

“Yüksek menfaatleri icap ettirdiği zaman, devlet rutinin dışına çıkabilir” diyen Cumhurbaşkanlarını da görmüş, yaşamış olduğumuz için TSK’nın ve onun başındaki komutanın açıklamaları daha bir önem arz ediyor.

Kanaatimce hukuki çerçeve ve şeffaflık vurgusu sadece uluslararası anlaşmaları içine almıyor.

Türk Ordusu tarihinin ve bölgenin kendisine sağladığı imtiyazları çok haklı ve çok yerinde bir şekilde kullanırken devletlerarası yani ikili müeyyidelere de bağlı kalıyor.

TSK, şu anda 5 operasyon bölgesinde büyük bir azim ve kararlılıkla güvenlik ve caydırıcılık faaliyeti yürütüyor.

Akar, “TSK’nın bu faaliyetleri, hukuk çerçevesinde şeffaf ve her türlü denetime açık olduğunu herkesin bilmesi lazım” diyor…

Hem içeride hain terör örgütleri ve hem de muhatap devletler…

Açıklamayı, bazı münferit olaylara ait birtakım video ve görsellerle öne çıkartılan polis şiddeti iddialarıyla Emniyet Teşkilatının yıpratılmaya çalışıldığı bu günlerde yapması daha anlamlı.

Ve zamanlama manidar…