Kürtler;

Namazla dalga geçen, Allah ve Peygamberini inkâr eden, hakaret eden terör örgütlerine ve siyasi zemindeki temsilcilerine değil, Kur’an-ı Kerim’in Kürtçe mealini, Bediüzzaman’ın eserleri olan Risale-i Nurları devlet eliyle bastıran, başörtüsü ve inançlarının üzerindeki baskı ve zulümleri kaldıranlara oy verir/vermeli.

“Andımız” denen ucubeliği, zorbalığı çocuklarımıza dayatan, (haşa) Allah’ın kelâmıymış gibi empoze eden, herkesi tek bir kalıba sokmak isteyen zihniyetle gayr-ı resmi koalisyon kurmuş olanlara değil, herkesi olduğu gibi kabul eden, yaratılanı, Yaratan’dan ötürü seven, bin yıllık müşterek geçmişimizi referans olarak görenlere oy verir/vermeli.

Cumhuriyet tarihi boyunca Kürtlere, Kürtçeye yönelik yapılan bütün zulüm ve katliamların faili olan zihniyetle kol kola yürüyüp sözde Kürt haklarını savunduğunu iddia edenlere değil, son 15 yılda attığı devrimsel adımlarla Kürtler üzerindeki zülüm ve baskıları kaldıran, okullarda Kürtçeye hürriyet getiren, sokakta, kamuda Kürtçe’nin “üvey evlat” muamelesi görmesini kabul etmeyip Kürtçe’nin önünde engel olan barikatları kaldıranlara oy verir/vermeli.

“Türk olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı” anlayışının temsilcileriyle dirsek temasında olan, Kürt çocuklarını kandırıp kanlarını kendi ideoloji sofralarına meze yapan, geçmişte devletin yaptığı yanlışları hala sürüyormuş gibi algı yürütenlere değil, “Devlet Kürtlere ayırımcılık yapıyor” efsanesini çökerten, geçmiş dönemlerde Kürtlere yapılan haksızlıkları reddeden, kaldıran, Kürtleri “vebalı” bir canlı türü olarak gören “resmi anlayış”ı barbarlıkla eş değer bilip bu anlayışı tarihin çöplüğüne yollayan, devletin her kademesinde Kürtlerin bulunmasının yolunu açanlara oy verir/vermeli.

Kürtlerin yaşadığı coğrafyalara hizmet, yatırım yapmayı aklının ucundan geçirmeyen, insanlarımızı kıtlıklara, yokluklara, kuyruklara mahkûm edenlerin yoldaşlarına değil, Kürtlere ve bütün Türkiye’ye her türlü sosyal yardımı sağlayan, engelli ve hastalara insan olarak muamele edip evde sağlık hizmeti sunan, tarla için, çocuk için, beslediği hayvanlar için para yardımı sağlayan, yaşlı, dul, engelli maaşı haklarını tanıyanlara oy verir/vermeli.

Kürtlerin evlerine, ahıra girer gibi girip dağıtan, keyfi uygulamalarla terör estiren, “Benim vergilerimle neden Kürtlere TV kanalı açıyorsun” diyen Kürt düşmanı hastalıklı zihniyetle ittifak edenlere değil, askeri vesayetin Kürtler üzerindeki zulmünü kaldıran, Kürtlerin korkulu rüyası fail-i meçhulleri tarihin çöp tenekesine gömen, 24 saat Kürtçe yayın yapan TV kanallarını ve Radyoları açanlara oy verir/vermeli.

“X”e, “Q”ya, “W”ya öcü gözüyle bakıp ülkeyi böleceğine iman eden faşizan, statükocu uygulamaların “edebiyatını” yapanlara değil, devlet eliyle Kürtçe sözlük hazırlatıp hizmetimize sunan, dilimizi hür bir şekilde konuşmamız için zemin ve şartları sağlayanlara oy verir/vermeli.

Sıkıştığında, Kürtler’e kimlik dahi vermeyen Esed’e sığınan, sırtını dayayan, Suriye’deki Kürtler’i yerlerinden edip kovan terör örgütü ve siyasi temsilcilerine değil, Kürtleri şerefli vatandaşı olarak kabul edip Suriye’den kovulan Kürtlere kucak açıp kardeşlik hukukunu sağlayanlara oy verir/vermeli.

Her gün Kürtler’i darağacında sallandıran İran’a dost gözüyle bakan ilkesizlere değil, barış sürecini başlatıp Kürtler’e kardeşlik elini uzatanlara oy verir/vermeli.

İhtirasları uğruna Kürt çocuklarını Amerika’ya köle yapan, Suriye’de Amerika bayrakları altında Türkiye’yle mücadele edenlerin yoldaşlarına değil, Malazgirt’ten bu yana bu coğrafyada emperyal düzenin temsilcilerine karşı birlikte mücadele verdiği din kardeşlerine oy verir/vermeli.

Kürtlerin şehirlerine, ilçelerine terörü taşıyıp evlerini başlarına yıktıran, onları göçe zorlayanlara değil, yıkılan evlerini inşa eden, şehirlerini, ilçelerini imar edenlere oy verir/vermeli.

Her cümlesi “barış, insan hakları, düşünce özgürlüğü” vs. olup kendi dünya görüşlerini, siyasi tercihlerini paylaşmayan insanları tehdit eden, onlara baskı uygulayan, öldüren, yaşam hakkı tanımayan zorbalara değil, düşünce özgürlüğünün önünü açan, siyaset yapmak için fırsat tanıyan, insan hak ve hukukuna riayet edenlere oy verir/vermeli.

Bütün bunları göz önünde bulunduran bir Kürt olarak benim oyum Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti’ye.