Kahramanımız, ülkemizde Fenerbahçe dahil olmak üzere birçok kulüpte top koşturmuş Pierre Webo. Halen Medipol Başakşehir kulübünde yardımcı antrenörlük yapan Webo, en aşağılık saldırılardan birine maruz kaldı.

Salı akşamı Şampiyonlar Ligi’nde Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain takımıyla oynanan maşta, maçın 4’üncü hakemi Romanyalı Sebastian Coltescu, Webo’ya yönelik “Negro” yani “Zenci” ifadelerini kullandı.

Başakşehir maça bu hakemle devam edemeyeceğini belirterek sahadan çekilirken, ırkçı hakeme oldukça sert tepki gösterildi.

Webo olayında yaşananlar düşündürücü.

Bir insanın sadece renginden dolayı aşağılanmasını kabul etmek mümkün değil.

Zira öyle de oldu. Türkiye adeta tek yürek olarak “Irkçılığa hayır” kampanyası başlattı.

Sosyal medyada Webo’ya destek çığ gibi büyürken, 2 paylaşım oldukça dikkat çekti.

Biri MHP diğeri de İyi Parti.

Her iki partinin de “Türklüğü önceleyen” söylemleri göz önünde bulundurulduğunda ırkçılık karşısında verdikleri tepkiyi olumlu karşılarken  “Peki ya Kürtler, Suriyeliler hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusunu akıllara getirdi.

Hatta bazı “Milliyetçi” refiklerimiz “Bizim milliyetçiliğimiz hayasız bir renk ayrımcılığı değildir! Türklüğe ve Türk Milletinin düşmanlarına karşı bir nefsi müdafaadır” ifadelerini paylaştı.

Irkçılığı sadece renk ayrımına indirgemek sizi rahatlatacaksa buyurun devam edin ama madem ırkçı olmadığınızı iddia ediyorsunuz gelin bir ırkçımetre ile bunu test edelim.

Mevzu Kürtler, Araplar, Ermeniler, Türk olmayanlar…

Kürtçe konuşan birini gördüğünüzde tüyleriniz kabarıyor mu? Irkçısınız!

“Kürt hakları” denince rüyalarınız kâbusa mı dönüşüyor? Irkçısınız!

“Anadilde eğitim” ifadesini duyunca renk alıp renk mi veriyorsunuz? Irkçısınız!

Suriyeli mülteciler mevzuu açılınca “Nargile” konusuna mı değiniyorsunuz? Irkçısınız!

Suriye mevzuu açılınca inceden katil Esed’e selam mı çakıyorsunuz? Irkçısınız!

Bir olay anlatırken olayın failli başka milletten ise “Suriyeli genç, Kürt kız, Ermeni kadın” gibi failin nesebine mi vurgu yapıyorsunuz? Irkçısınız!

“Irkçı hakeme ders verdik” diye manşet atıp, slogan olarak “Türkiye Türklerindir” ifadesini mi kullanıyorsunuz? Irkçısınız!

Webo üzerinden ömrünüzde bir kere de olsa hümanist rolü yapmanız hoş değil. Bu sizin vicdanınızı rahatlatma biçimi olsa da bariz ırkçılığınıza maruz kalan kesimler için “Kara” mizah olarak kayıtlara geçti bilesiniz.

Son söz: Irkçılık şeytandandır!