Teröre karşı ülke olarak topyekûn bir olduk. Terörle mücadele eden aslanlarımızın arkasında dimdik duruyoruz.

Milli takım oyuncularımızın Fransa karşısındaki başarısını asker selamı ile taçlandırmaları Türkiye’nin sevincini daha da artırdı. Biz birlikte daha güçlüyüz. Biz sorunlarımızı birlikte daha kolay çözeriz. Fikir ayrılıklarımız olsa da, ki olmaması imkansız. Milli konularda bir olmayı en iyi bilen millet biziz.

Barış Pınarı Harekâtı sonrası ülkemizin yalnızlaştırılması çabaları bizler bir oldukça boşa çıkacaktır. Bu operasyon bir heves, ya da başka ülkenin toprağına karşı başlatılmış bir harekât değildir. Türkiye’nin güvenliğini tehdit etmede sınırları aşan terör örgütlerinin temizleme kararlılığıdır

Milli meselelerde muhalefet partilerinin de bilgilendirilmesi ve birlikte hareket edilmesinden yanayım. Bu çerçevede Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı çabalarını ve çalışmalarını destekliyorum. Akar, Suriye harekâtı konusunda siyasi parti liderlerini ziyaret etti ve bilgi verdi. Milli birlik konusunda bu çalışmaları çok önemsiyorum.

İşte tüm bunlar ‘Türkiye İttifakı’nın ta kendisidir. Ülkemizin önündeki ciddi sorunları birlikte aşmaktan başka çaremiz yok. Ekonomik olarak da bizleri daha zor günler beklese de ‘Türkiye ittifakı’ ile hepsinin üstesinden geleceğiz Allah’ın (cc) izni ile.

Bu çerçevede bu hafta Meclis’ten çıkması beklenen ‘Yargı reformu’ paketini de önemsiyorum. Terörle sonuna kadar birlik içinde mücadele ederken, demokrasimize ve özgürlüklere daha çok ihtiyacımız var. Fikirler özgür olduğunda yeni ufuklar açılır. Fikirler saklandığında ise tünelin ışığı azalır.

Selam ve dua ile…