1991 Körfez Savaşı’ndan sonra Saddam’a karşı çekiç güç kuruldu. İngiliz, Fransız ve Amerikan askerleri Irak’ta konuşlandı. Savaş uçakları da incirlik ve pirinçlik üslerimizden havalandı. PKK terör örgütü en büyük silahlanmasını çekiç güç sayesinde sağladı. Silahlar ağırlıkta ABD orijinliydi.

“ABD bizim dostumuz ve müttefikimizdir.”

***

2003’te ABD Irak’ı işgal etti. Demokrasi getirmek için geldim dedi büyük bir kaos ve yıkımı arkasında bırakıp gitti. Çok sayıda yeni terör örgüleri türedi. De Facto bir Kürdistan devleti kuruldu. Tezkere Meclis’ten geçmedi diye uzun süre Kuzey Irakta bulunamadık. Bu boşlukta PKK yine silahlandı, yeni kamplar ve üsler oluşturdu.

“ABD bizim dostumuz ve müttefikimizdir.”

***

1971 muhtırasını NATO’cu Amerikancı generaller yaptı. CIA’in silah tüccarları aynı anda hem solculara hem de sağcılara silah sattı.

1970’li yıllarda CIA’nın Türkiye şefi olan Paul Henze generallere yakındı. 12 Eylül darbesini Başkan Jimmy Carter’a “bizim çocuklar başardı” diye haber vermişti.

“ ABD bizim dostumuz ve müttefikimizdir.”

***

2011 ‘de Esad mutlaka gidecek Suriye özgürleşecekti. Bugün Esad kaldı yüzbinlerce insan daha katledildi.

Türkiye’de 300’den fazla sivilin ölümüne, 500’e yakın güvenlik görevlisinin şehit olmasına, milyarlarca dolarlık maddi zararın meydana gelmesine neden olan PKK terör örgütünün resmi şubesi, uzantısı YPG, ABD’nin bir numaralı dostu ve müttefiki. YPG ye verdiği ağır silahlar, İHA’lar Silopi ve Nusaybin’de PKK tarafından kullanılıyor.

Ve bugün;

“Kendi işimizi kendimiz göreceğiz, kendi yolumuza bakacağız.”

Yani;

“ABD bizim dostumuz ve müttefikimiz gibi davranmıyor. Öyleyse yapmamız gerekeni yaparız. YPG ve DAEŞ saldırılarına karşı gerekirse Suriye’ye her türlü askeri operasyonu gerçekleştiririz.”

DAEŞ bu silahları nereden alıyor?

Irak ordusu, Felluce’de DAEŞ’in sert direnişi karşısında ilerleyişini durdurdu. Koalisyon sözde yoğun hava saldırıları ile Rakka’yı vuruyor. Ancak aynı Rakka’dan hareket eden ağır silahlı binlerce DAEŞ teröristi çok sayıda köy ve kasabayı geri aldı.

“60 bin DAEŞ militanı bu kadar ağır silahı, tankı, topu, roket atarı, uçaksavarı nereden satın alıyor. ABD, İngiliz, Rus yapımı silahlar hangi şirketler aracılığı ile bu örgüte satılıyor. Suriye asıllı Amerikan vatandaşı 2 iş adamı mı bu trafiği yönetiyor. Sonraki yazılarımda paylaşacağım.

Şerafettin’i kim öldürdü?

Geçen gün bizim mahallenin yaramaz, bir o kadar da sevimli kedisi Şerafettin bir esnaf tarafından zehirlenerek öldürüldü. “Niye zavallı kediyi öldürdün” diye bir hışımla adamın yakasını yapıştım. Adam bana ne cevap verse beğenirsiniz?

“ Abi ben yapmadım Paralel yaptı…”