Hani bazen bir tanımlama yaparız ya cennetten bir köşe diye. Elbette bizim gerçek manada inandığımız Cennet’le eşdeğer tutmak imkânsızdır. Teşbihte hata olmaz derler ya, bizimkisi o kabilden bir yerin güzelliğini biraz abartmak için kullandığımız bir tabir.

Bir tarafta tamamen doğal, tabiat dediğimiz envai çeşit yeşillikler ortasında,diğer tarafta akan suların dinlendirici sesi ve çağıltısıeşliğinde kahvaltı etmek istemez misiniz? Oldum olası böyle doğal ortamlara bayılırım. Hep hayalini kurarım böyle bahçeli, toprakla haşir neşir olacağım ve kendi sebzemi yetiştireceğim bir evim olsun diye. Emekli olduğumda yaparım demiştim ama nerde. Neyse kendi hayalimi ayrı bir yere not olarak bırakıp böyle doğal ortam taleplerimi gerçekleştireceğim yerler hakkında sizlere biraz bilgi ve tavsiye aktarmak istiyorum.  Öncelikle bu tür yerlerin sayısı son zamanlarda artmaya başladı.  Ne gibi özellikleri olması lazım deyince de 1-2 hususun altını çizeyim isterseniz.

Aden Boğazköy Tesisleri 3. Köprü güzergâhında.

Doğal Mekânlar Nasıl Olmalı

Birincisi, tamamen doğal ortam içinde olmalı. Hatta kesinlikle ağaçlara zarar verilememesi şartıyla ormanlık alan içinde olmalı. Yani sonradan suni ağaçlandırmalar ve yapma göletler içinde tabiatın güzelliklerini hissedemiyorsunuz. Böyle alanlarda yapılan masrafa göre doğallık bir şekilde sağlanamıyor nedense.İkincisi, şehrin gürültüsünden, keşmekeşliğinden, trafiğinden, kirli havasından uzakta olmalı. Biraz şehirden uzaklaşınca insan nefes alabiliyor.Üçüncüsü ve en önemlisi kendine özgü lezzetleri ve yöresel kahvaltısı olmalı. Madem biraz uzağa kafa dinlemeye gidiliyor, birazda damak şenlenmeli.

Bu kısa tarifi yaptıktan sonra gelin size tamda benim tarifime uyan bir yeri anlatayım,

Aden Boğazköy Tesisleri

Yeni İstanbul Havalimanına çok yakın, 3. Köprü güzergâhında, Arnavutköy ilçesi sınırları içinde ve200 dönüm ormanlık alan üzerine kurulmuş muhteşem ötesi bir tesis.Evet, sanki Cennet bahçelerinden bir bahçe içindeymişsiniz hissi veriyor. Orman teşkilatı tarafından tahsis edilen mesire alanları, ailesiyle buralara gelen insanlara her mevsim çok farklı güzellikler sunuyor. Bu arada lezzetleri ile ön planda Aden.

Tesislerin bölümlerine gelince, 100 kişilik teras kapasiteli,150 kişilik kapalı Kuzu Tandır salonu ile yaz kış hizmet veriyor. Burada Türk Mutfağı ve kebaplar ön planda. Menüsünde Osmanlı sarayının muhteşem mutfağından örnekler sunuyor. Fevkalade lezzetine bayıldığım kuzu tandır iddialımenüsü durumunda.  Ve böyle bir doğallığın içinde olmazsa olmaz serpme kahvaltısı, yöresel tatlarla birlikte. Ayrıca tesislerde kır kahvesi, toplu yemek ve eğlence organizasyonları, kendin pişir kendin ye piknik alanları iletam hafta sonu gezi planı içindeki her şey mevcut burada.

Çocuk oyun alanı, internet hizmeti ve 100 araçlık otoparkı ile kusursuz hizmet anlayışının ön plana çıkarıldığı özel bir mekân olarak hizmetiyleinanılmaz güzel bir yer. Fırsat bulursanız buraya gelmenizi öneririm. Doğa ile baş başa vakit geçireceğiniz bir yer.