Türkiye yıllarca terörle mücadele ediyor. Türkiye’nin sınır güvenliğini korumak en doğal hakkı olduğu gibi, korumak zorundadır da…

Suriye sınırımızda ülkemizi tehdit eden terör yapılanmasına izin veremezdik. Bunu Amerika ve Avrupa başta olmak üzere tüm dünyaya anlatmaya çalıştık. Anlamak zorundadırlar. Empati yapmak durumundadırlar.

Mesele Suriye’nin kuzeyi meselesi değil, mesele Türkiye sınırında oluşturulmaya çalışılan terör örgütlerinin yapı kurması ve Türkiye’yi tehdit edecek duruma gelmesidir. Dahası Türkiye’ye bu bölgelerden terör saldırılarının bitmemesidir. Terör gruplarının Suriye’yi parçalama ve buradan Türkiye üzerinden de toprak elde etme hevesleridir.

Hangi ülke böyle bir duruma sessiz kalabilirdi. Bıçak kemiğe dayanmış ve Barış Pınarı Harekâtı başlamıştır. Mesele bundan ibarettir. Türkiye’nin derdi ya da hedefi Kürtler asla değildir. Türk-Kürt kardeştir. Hedef terör gruplarıdır. Terör unsurlarının sınırımızdan temizlenmesi gerekli ve zorunludur.

Türkiye her zaman kimsenin toprağında gözü olmadığını açık ve net ifade etmiştir. Bizim derdimiz terörle mücadelenin kararlılıkla sonuna kadar sürdürmek. Bu ülke tüm terör tehditlerini ortadan kaldırmaya kararlı olduğunu Barış Pınarı Harekatı ile de ortaya koymuştur.

Ayrıca, bu bir savaş değildir. Bu bir terör örgütlerine karşı yapılan Barış Pınarı Harekatı’dır. Allah (cc) askerimize ve milletimize yardım etsin.

Birilerinin taşeronluğunu yapan terör örgütlerinin artık Türkiye’yi tehdit edemeyeceklerini öğrenmeleri gerekli idi. Bunu öğrenecekler. Bu millet terör tehditlerine ve yapılarına asla izin vermedi vermeyecektir.

Ayrıca millet olarak devletimizin ve ordumuzun yanında olduğumuzu da tüm dünya gördü. Birlik ve beraberliğimizle teröre karşı dik duruşumuzla teröre ve destekçilerine ders verme zamanı gelmişti. Allah (cc) yar ve yardımcımız olsun.

Selam ve dua ile…