Biliyorum belki surda gedik açamayacağım ama tekrar tekrar deneyeceğim. Çünkü gelecek nesillere bırakılacak yarınlar çok önemli. Yarınları belki kurgulayamayacağız ama yarınlara yetişecek nesilleri bilinçlendirebiliriz. Bu sebeple olması gerekenleri açık ve net bir biçimde ifade etmeliyiz. Tabii bu durum makam, mevki, para ve koltuk derdi olmayanlar için geçerli. Onları bunun dışında tutuyorum.

Dün AK Parti açısından alelade olmayan bir olay yaşandı. 15 yıldır inandığı dava uğruna liderinin peşinden giden gecesini gündüzüne katan bir genç kardeşimizin yine 15 yıldır inanılan bu davaya ve lidere hakaretler eden putperest ego timsali bir şahıs tarafından aşağılayıcı ve küçük düşürücü tavırlara maruz bırakılması. Hülasa bu genç kardeşimiz dışarıdan getirilen jakobene ezdirildi.

AK Parti’nin Ömer’ler arayışına biraz ara verip partinin içerisine sızmış bu jakobenleri temizlemesi gerekir. Zira bu halde bulunacak Ömer’ler çakma Ömer’ler olur. Çünkü görüyoruz ki yetkililer Ömer’leri seçmede pek mahir değiller. Güngören Belediye Başkanının seçtiği başkan yardımcısı meseleyi tüm çıplaklığıyla açıklıyor. Ve bunun gibi niceleri var ki çeşitli makamlarda hala görevlerde olan.

Bu yaşanan olaylar tekil bir olay değil. AK Parti’den öyle köklü reformlar beklemiyoruz, beklenen ve bir milat olması açısından nasıl ki yanlışı yapan görevden alınıyorsa o yanlışa referans olan da görevinden istifa etmeli. Bir nevi Japonlar’ın harakirisi gibi. Zira bu iş halka bırakılırsa geçtiğimiz yerel seçimlerdeki hezimetin tekrarı kaçınılmaz olur.

Ve bununla beraber artık bir şey çok net görülüyor ki o da; Yerelde “Erdoğan Rüzgarı”nı tüketen yöneticilere, siyasetçilere ve belediyecilere ruh aşısı yapılması gerekliliği…