Bir millete bir kere bir ilham doğduğu zaman o millet yıllarca veya asırlarca o ilhamla çalkalanır. 15 Temmuz da bu milletin diriliş ilhamını zuhur ettirmiştir. Bu sebeple bizim 15 Temmuz ile başlayan diriliş ilhamımız bütün istidatları tek tek taneyi toplayan bir kuş gibi toplamış ve bir araya getirmiştir. Toplanan bu istidatlar gerekli yerlere yerleştirilmiş ve hızla büyük ibdaların harcını fırlatmaya başlamıştır.

*

Bizim milletimiz yüzyıllardır kendi ruhundan alınan diriliş ilhamını aramaktaydı; lakin doğurmamıştı. Tam da umudumuzun kaybolduğu bir anda yâd ellere gidip de dönüşünden umut kesilen bir babanın ansızın dönüşü gibi gelen 15 Temmuz, bize cihat ruhumuzu yeniden aşıladı. Tam da küllerinden doğması imkânsız denilen bir anda durgun milletimizin diriliş ilhamı, ümmetin şahlanışına ve bir olmasına vesile oldu. Onlar sanıyorlardı ki, bizim Hakikat Medeniyetimiz batmıştır ve artık bir daha gün yüzü görmeyecektir. Lakin unuttukları bir şey vardı; kişilerden doğan diriliş ilhamı, büyük atılımlara hazır bir topluma hızla yayılır.

Onlar sanıyorlardı ki, bu dünyada sadece Amerika gerçeği var ve bunun dışında hiçbir şey yok. Lakin her gün her cins eşyanın değişimini, yaratıkların doğumu ve ölümünü görüp insanlığın da bir gün sona ereceğine, tekrar dirilişle ebedi hayata doğacağına inanamayanların hesap edemedikleri bir şey vardı; Allah…

*

İşte bugün bizler Afrin operasyonunun milletimizin üzerinde 15 Temmuz’dan sonra asıl hüviyetine kavuşan diriliş ilhamını kıvılcımlaştırdığını görmekteyiz. Bu millete diriliş ilhamı zuhur ettikten sonra cihat şuuru ile yetişen bu milletin varacağı hedef kızıl elmadır.

@zkakkaya; Bir milletten her şeyini alabilirsiniz ama özünde var olan imanını ve bu imanla yeşeren cihat ruhunu söküp alamazsınız…