İstanbul Belediyesi’nin başında sürekli konuşan, hiçbir işe yaramayan biri var. Sağdan soldan öğrendiği acayip el hareketleri ve tuhaf plastik bir sırıtmasıyla medya şovları yaparken, milyonlarca insanın hayatını tehlikeye atıyor.

Artırılması gereken otobüs, metrobüs ve metro seferlerini azaltıp insanları tıklım tıklım otobüslere bindiriyor, bu adam. Ben, mecburum binmeye o otobüse. 89C’nin halini gelin görün. Yarı yarıya boş olması gereken otobüse üst üste biniyoruz. Sonra onun yaptığı her hatanın arkasından türeyen tetikçiler, insanlara sataşıp hakaretler ediyor. Her hatanın ardından ortaya çıkıp yine en az Ekrem İmamoğlu’nun hareketleri kadar tuhaf açıklamalar yapan Murat Ongun, insanların otobüse binmesine “senaryo” diyor. Taammüden cinayete teşebbüs, bu. Belli ki beceremiyor İstanbul’u yönetmeyi. Belli ki o kapasite, o kabiliyet yok. Hatta böyle bir niyetleri bile olmayabilir!

Böyle kriz anlarında Ekrem İmamoğlu gibi çok konuşan, hiçbir iş yapamayanların merhametine kalmış olmak büyük çaresizlik.

Şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kayaşehir’de bulunan Başakşehir Şehir Hastanesi’ne ulaşacak yol inşaatlarını durdurdu. Kendini “2017’de zaten durdurulmuştu” diye savunuyor ama İstanbul’a dair hiçbir şeyi bilmeyen Ekrem İmamoğlu, hastane projesinin 2018’de başladığını bilmediği için bu kadar rahat yalan söylüyor. Daha önce metro inşaatlarını da durduran Ekrem İmamoğlu, zaten mayıs ayında açılması gereken büyük bir hastanenin açılışına destek olmak varken köstek oluyor. Tam bu zamanda ihtiyacımız olan bir hastane açılmasın diye çabalıyor.

Bu, çok tehlikeli bir siyasi hırs!… Bu gözü dönmüş insanların insafına terk edilmememiz lazım. Bu insanlarda insaf yok. Belki siyasi bir rant elde ederiz diye her iyi şeyi sabote edip iletişimi zehirliyorlar.

Biliyorum, bakanlığın böyle bir görevi yok. Biliyorum, bu yollar bakanlığın sorumluluğunda değil; ama bir kriz anında milyonlarca İstanbullu böyle bir fırsatçının eline bırakılmamalı. Bu sebeple Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yollarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapmalı.

Devlet vatandaşını İmamoğlu’nun eline terk etmesin…