Ne yazık ki lafım direkt Muharrem Usta yönetimine; Trabzonspor’un hangi sorunu ile gerçek anlamda ilgilendiniz?

1. CAS’taki “şike” süreci.

2. Hakem Deniz Ateş Bitnel olayı.

3. Stephane Mbia, menajer dümeni.

Bu üç başlığı şimdi açıyorum…

Duyarsızlık 1:

8 ay önce Trabzonspor’un “şike” avukatları, Atilla Dilaver önderliğinde Ankara’da toplandılar. Sayın Muharrem Usta, Trabzonspor Başkanı olarak CAS’ta süreçle ilgili sizinle görüşme yapacaklardı. Ankara’da olmanıza rağmen davet ettikleri toplantıya katılmadınız bile.

Duyarsızlık 2:

Hakem Deniz Ateş Bitnel hem ailevi hem de mesleki sıkıntılarını, 4 kırmızı kartlık Galatasaray maçının hayatını bitirmek üzere olduğunu, sonkaletrabzon yerel haber sitesi ekibi ve taraftar derneği üyesi Asım Turan’a 3,5 saatlik röportaj niyetindeki sohbette anlattım.

Asım Turan ve ekibi, onlara destek olan 61 bin kişilik delege ve taraftarlardan oluşan “Fırtına” adlı Facebook grubu, özellikle Kenan Danışmaz, Deniz Ateş Bitnel’in itiraflarının ulusal medyaya taşınması büyük çaba harcadılar ve başarı oldular da.

Ama Trabzonspor mevcut yönetimi kendi döneminde olan 4 kırmızı kartlık Galatasaray maçındaki hakem olaylarının takipçisi olmadılar.

Duyarsızlık 3:

Stephane Mbia menajerlik hikayesi, kayıp 2,5 milyon avro.

Yerel basında üç gün önce yazıldı, belgeleri döküldü ortaya bu olayın, Fransız menajerlik firmasından 1 milyon 250 bin avroya satış onayı alan Muharrem Usta yönetimi 6,5 milyon avroya Mbia’yı satmış Çin kulübüne. Ortada kayıp 2,5 milyon avro var, bir de Fransız menajerlik firmasına verilmeyen ücret. Fransız menajerlik firması mahkemeye giderse Trabzonspor kulübü maddi ceza ve puan silme cezası ile karşı karşıya kalacak.

Şimdi soruyorum:

Beşiktaş maçını kaybettik, hakemler bizi ezdi. Federasyon bizden taraf değil; ama bu ve bunun gibi durumları yıkacak bir yönetimimiz yok; ama olmalı.

Her yazımın noktasını yazıyorum;

Trabzonspor Anadolu neferi azim ile şerefiyle elbet bir gün şampiyon olacak!