Uzun zamandır gastronomi ile ilgileniyor, yazılar yazıyor ve kendimce lezzet dünyasına bir katkı sunmaya çalışıyorum. Çok sayıda restorana ziyarette bulundum, yemeklerinin tadına baktım. Bu sektörde yıllarca yöneticilik yaptım. Ve şimdi de restoranlara danışmanlık hizmeti veriyorum. Beni tanıyanlar beni gördüklerinde hemen ilk sordukları soru: “Nerede gönül rahatlığıyla yemek yiyebiliriz?” Bu sorulara elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum.

Ancak tavsiye niteliğinde dostlarıma söylediğim veya yazılarıma konu ettiğim 3-5 mekânın yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bunun çok ötesinde, bu ihtiyacı karşılamak ve daha çok iyi mekânı tanıtmak için, ülkemizin en iyi şeflerinin, gastronomi yazarlarının ve akademisyenlerin oluşturduğu benimde üyesi olduğum “Favori Lezzetler” Türkiye’nin En Favori ödüllerini vermeye talip oldu. Kolay bir iş değildi. Türkiye’nin belki ilk defa halkoyuyla seçilen ödüllerini dağıtıyor olmak. Yüze yakın İnsanın gayreti, onlarca ön seçici kurulun çalışmaları, başta Başkan Tuncay Tapar olmak üzere tüm favori lezzetler ailesinin inanılmaz gayreti güzel sonuçlar verdi. Ve nihayet ödül gecesine gelindi.

‘En favoriler’ listeleri değiştirecek

5 Aralık Perşembe günü İstanbul Merter’de bulunan The Green Park Hotel’de saat 19.30’da gerçekleşecek ödül töreninde Hatay’dan Mardin’e, Gaziantep’ten Konya’ya kadar Türkiye’nin dört bir tarafındaki en favori lezzetler belirleniyor olacak. 700 firmanın 3 ay süren halk oylamasında kıyasıya yarışmasının sona gelindiği ödül gecesinde, en favori mekândan en favori sokak lezzetine, en favori steakhouse’tan en favori kahvaltıcıya ve en favori otellere kadar 45 dalda ödüller sahiplerini bulacak. Böylece bugüne kadar yapılmış tüm listeler günümüzün en favorileri ile değişecek ve gastronomideki ezberler bozulacak.

Halk oylamasıyla belirlendi

Yüzbinlerce kişi oy kullandı ve oy verme sitesi milyonlarca trafik aldı. Demek ki doğru yoldayız dedik. Türkiye’nin en favori mekânları ve lezzetleri hak ettikleri ödüllere ‘Favori Lezzetler Ödülleri’ ile kavuşuyor. Türkiye’nin dört bir tarafında halkın gönlünde taht kurmuş lezzetler bu sayede yeniden belirlenmiş olacak.

Milliyet Gazetesi’nin eki olarak da yemekseverlerle buluşan Favori Lezzetler yazar kadrosu, dijital medyada güçlü fenomenleri ve çatısı altında bulundurduğu markaları ile gastronomi sektörüne yön veriyor, katkı sunuyor. Tüm sektörü kucaklayan bir ödül süreci yaşadıklarını belirten, görüştüğüm, Favori Lezzetler Medya Grup Başkanı Tuncay Tapar; “Adaylarımız oldukça şeffaf bir halk oylaması sonucu ile belirlendi. İlk 3’e giren adaylarımız ödül gecesinde bizimle olacak ve 1.’nin kim olduğu o gün açıklanacak. Amacımız halkımızın gönlünde taht kurmuş lezzetleri duyurabilmek.” dedi.