“Ben seçilirsem, eleştirilerden ders alacağım” diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, çok geçmeden Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını söyleyerek yine çark etti.

Kılıçdaroğlu çark etmesini de, “Bir ittifak var, bu ittifakın içinde CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti var. Adı da Millet İttifakı…” diyerek izah etmeye çalıştı.

Peki, Kılıçdaroğlu “Ben seçilirsem…” derken ne demek istiyordu?

Bundan kastı zayıf ihtimal de olsa, CHP içinde bir temayül yoklaması olabilir; Millet İttifakı Cumhurbaşkanı aday adayı…

Esasen Kılıçdaroğlu’nun bu çarklarından asıl gündeminin henüz Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı meselesi olmadığı çok net bir şekilde görülmüş oluyor.

Onun bu sıralar Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayından çok daha önemli ve çok daha öncelikli bir meselesi var.

O da şüphesiz Muharrem İnce’dir.

“CHP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmayacak da kim olacak?” diyen Muharrem İnce’nin bu ve benzeri ısrarlı çıkışlarıdır ki, Kılıçdaroğlu’na, “Ben seçilirsem, eleştirilerden ders alacağım” şeklinde kendisinin de inanmakta zorluk çekeceği açıklamalar yapmak zorunda bırakıyor.

CHP Liderinin kimyasını bozuyor.

Kılıçdaroğlu “Ben seçilirsem…” taşıyla üç kuş vurmayı hedefliyor;

Bir; Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olabilme ihtimalini sürekli ısıtıp gündemde sıcak tutarak CHP’de bir coşku ve bir heyecan oluşturmayı hedefliyor. Böylelikle kendi liderliği etrafında daha güçlü bir şekilde kenetlenme sağlamaya çalışıyor.

İki; çıtayı yüksek tutarak, CHP’den Memleket Partisi’ne milletvekili transferinin önüne geçmeye, engellemeye çalışıyor.

Ve üç; pek tabidir ki seçmene Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayının CHP’den çıkacağı mesajını vererek oy kayıplarını engellemeye ve mümkünse yeni oylar devşirmeye çalışıyor.

Kılıçdaroğlu’nun verdiği mesajların sadece CHP’den kopacak parçalara dair olması Millet ittifakı ortaklarını pek ilgilendirmiyor.

Peki, iş ciddiye binip de sıra Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayını belirmeye geldiğinde ne olacak?

Yine Abdullah Gül’ü çatı adayı yapabilmek için ikna turları mı başlayacak?

Ahmet Davutoğlu yedek aday olarak hazırda mı bekletilecek?

Veyahut ortak aday Meral Akşener de mi karar kılınacak?

Saadet Partisi’nin teklif ettiği gibi Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı anketlerle mi tespit edilecek?

Ekrem İmamoğlu veyahut Mansur Yavaş’tan ikisinden birisinin Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenmesi de ihtimal dahilindedir.

Hangi ihtimal daha kuvvetli olursa olsun Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayına Millet İttifakı ortakları karar veremeyecek?

Ya kim verecek?

"Bence Erdoğan'a çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Erdoğan'ı darbeyle değil seçimle devireceğim, muhalefete destek vereceğim”

Bu sözleri kim söylemişti?

Joe Biden

O şimdi ABD Başkanı.

Biden, 2023 yılını Erdoğan’ı seçimle devirmenin yılı olarak gördüğü için Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı belirleme kararını Millet İttifakına bırakmayacaktır.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayını Joe Biden belirleyecektir.