Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, HDP’nin kapatılması için eksikleri tamamlayarak iddianameyi ikinci kez Anayasa Mahkemesinin kapısına bıraktı.

Yargı, artık HDP’nin işlediği cürümlere, işlediği suçlara, devletin varlık ve birliğini tehdit eden, milletimizin huzurunu kaçıran provokasyonlarına, açıklama ve eylemlerine, tahammül edemiyor.

HDP’nin eylemlerini ve söylediklerini başka bir parti yapsa ya da söylese çoktan kapısına kilit vurulurdu. 

Yargı bu partiye neden bu kadar sessiz kalıyor? CHP, HDP’nin muhatap olduğu yüzlerce “ terör” suçlamasına rağmen nasıl oluyor da bu partiyi pervasızca savunabiliyor anlaşılır gibi değil.

HDP Mİ, CHP Mİ TÜRKİYE İÇİN DAHA TEHLİKELİDİR? 

Türkiye’de yerli ve milli iktidarı devirmenin ana taşeronu CHP ve başındaki kişidir. Diğer partiler birer piyondur.

“Demokrasinin var olduğu bir ortamda siz bir partiyi kapatamazsınız. Partinin yöneticileri eline silah alıyorsa eyvallah. Parti kapatmaya yönelik eylemi doğru bulmuyoruz…”

Bu sözler HDP yetkililerine, PKK/YPG sözcülerine, Joe Biden ya da Netanyahu’ya ait değil. Milletin aklıyla dalga geçen Kılıçdaroğlu’na ait.

Kılıçdaroğlu, HDP’nin eski genel başkanlarının onlarca “terör” suçlamasıyla ceza alıp hapiste olduğunu bilmiyor mu?

Bu partinin eski genel başkanının “her yere Apo’nun heykellerini dikeceğiz” dediğini duymadı mı? Diğer eş başkanın “biz sırtımızı PKK, YPG’ye dayadık” dediğini unuttu mu?

Çukur, hendeklerle yerle bir ettikleri il ve ilçelerimizi görmedi mi? Savaş alanına çevirdikleri bölgede masum halkı evlerinden çıkardıklarını, okul ve camileri yaktıklarını duymamış olabilir mi?

HDP’nin çağrısıyla sokağa döktüğü terör yandaşlarının elli iki Kürt kardeşimizi öldürdüklerini biliyor mu?

Bunları ve çok daha fazlasını hem duydu, hem gördü, hem de çok iyi biliyor. Buna rağmen HDP’nin kapatılmasına karşı çıkıyorsa bay Kemal’le ilgili başka sıkıntılar var demektir…

CHP VE KILIÇDAROĞLU VARLIĞINI HDP’YE ADAMIŞ 

HDP’yi savunurken “demokrasilerde parti kapatılmaz” diyen Kemal, o demokrasinin hangi ülkede olduğunu nedense söylemiyor.

Tüm demokratik ülkelerde “Terör örgütünü desteklemek, sözcülüğünü yapmak, siyasi ayağı olmak” suçtur ve bunu yapan parti kapatılır!

Kemal’in HDP’yi bu kadar sahiplenmesi basit bir konu değil. CHP, HDP çizgisi partilerin kurulmasına kuluçkalık yapmıştır. HDP çizgisinin ilk partisi olan HEP’i kuranların tamamı CHP’den (SHP) ayrılarak bu partiyi kurmuşlardı.

Yani CHP, HEP’in anasıdır. HDP’nin de büyük büyük annesidir… PKK/YPG de HDP’nin büyük büyük babasıdır!

CHP’nin “terör” sicili HDP’den daha temiz değildir. Hatta HDP’nin pervasızlıklarının arkasında CHP’nin olduğunu söylersek abartmış olmayız.

CHP normal bir siyasi parti gibi hareket etmeye başladığı gün Türkiye’de her şey yoluna girer, kavgalar biter, ülkeye huzur gelir. HDP diye bir parti de yaşayamaz…

Türkiye’nin “CHP sorunu” çözülmeden “beka sorunu” hal edilmiş olamaz!