Pandeminin etkisi aşılanmayla birlikte kırılmaya başlıyor. Aşılanma hızı günden güne artıyor. Aşılamadaki bu başarı Bakanlar Kurulu kararıyla Temmuz ayıyla birlikte kültür sanat organizasyonlarındaki açılmaları da beraberinde getirdi. Bu vesileyle sizlere birkaç öneride bulunayım.

Müzede Opera Festivali

12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 1-11 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Arkeoloji Müzesi bahçesinde gerçekleştirilecek. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali'nin açılışı, 1 Temmuz Perşembe akşamı "Gala Konser" ile yapılacak. İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin tarihi atmosferinde; Wagner, Mozart, Rossini, Gounod, C. Saint- Saens, Messenet, Bizet, Verdi, Puccini gibi ünlü bestecilerin eserlerini dinlemek güzel bir deneyim olur diye düşünüyorum.

İstanbul Film Festivali Ulusal Filmleri açık havada

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma filmleri, 1-13 Temmuz tarihlerinde izleyicilerle buluşuyor. Yarışmada yapımı 2020- 2021 sezonunda tamamlanan 13 film yer alıyor. Ulusal Yarışma filmlerinin gösterimleri, film ekiplerinin katılımıyla Maximum UNIQ Açıkhava’da yapılacak. Bu zamana kadar kapalı sinema salonlarında takip ettiğimiz festivali açık havada hissediyor olmak da heyecan verici olacağa benziyor.

“Bizim Yunus” Anadolu’da

Devlet Tiyatroları tarafından geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği “Açık Hava Tiyatrosu Yaz Oyunları” bu yaz da devam ediyor. Sönmez Atasoy'un yazdığı, Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt’un yönettiği ‘Bizim Yunus’, ‘Yüreklerimiz neyi arar bu yolculukta’ temasını işliyor. “Bizim Yunus” Anadolu’nun farklı açık hava sahnelerinde izleyiciyle buluşuyor. Sizler de takipte kalıp bu fırsatı kaçırmayın derim.

360 derece Kudüs

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca "360 Kültür Sanat" projesi kapsamında hazırlanan "Kudüs Dijital Gösterimi" açıldı. İstanbul'da düzenlenen sergi, 12 Temmuz'a kadar haftanın 6 günü 11.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek. Yenikapı Marmaray istasyonunda bulunan sergi yolculuğunuza anlamlı bir mola olacaktır.

Sanatçılara kocaman teşekkür

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kolları sıvıyoruz” sloganıyla yürütülen aşı kampanyası kapsamında hazırlanan videoları Twitter hesabından paylaştı. Sayın Bakan’ın paylaştığı videolarda birbirinden önemli ünlü sanatçıların mesajlarını dinledik. Hem bakanlığın kamuoyu algısı anlamında böyle bir kampanya düşünmesi hem de sanatçılarımızın katkı sunuyor olması beni bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak çok mutlu etti. Mutlu olamayanlar kendi kalplerini sorgulamalı. Kampanyaya destek olan; Şener Şen, Okan Bayülgen, Cem Yılmaz, Haluk Bilginer, Ezgi Mola ve Candan Erçetin’e yürekten kocaman bir teşekkür yollamak istiyorum.