Afganistan’da 1979’da iktidarı elinde tutanlar, Sovyetler Birliği’ne sırtlarını yasladılar. Halk onları on yıl süren bir savaştan sonra kovdu. İktidara gelen Müslümanlara bu sefer emperyalistler rahat vermediler. Onlar da gidip sırtlarını ABD’ye yasladılar.

ABD, iktidara da Afganistan’a da kabus gibi çöktü. Halk bu sefer on yıl süren bir savaşın sonunda onları da kovdu.

Sırtını Sovyetler Birliği’ne yaslayanlar ve Sovyetler Birliği tarihe gömüldü. Sırtını ABD’ye yaslayanlarsa dünyanın dört bir yanına çil yavrusu gibi dağıldılar.

Şimdi sıra Taliban’da kime sırtını yaslayacağı aslında onun da sonunu belirleyecek. Sırtını yaslaması muhtemel favori ülke Çin ama ben bunu doğru bir tercih olduğunu düşünmüyorum.

ABD, Rusya ve Çin’in bitmeyen dünya egemenlik savaşında ölmeye devam ederler!

Benim Taliban’a tavsiyem yolun hemen başındayken; Türkiye’yi sağına, Pakistan’ı soluna alıp, SIRTINI DA TÜM ETNİK UNSURLARINA yaslamalıdır.

Taliban, Afganistan’a ancak bu fotoğrafla barış ve huzur getirebilir!

SİZ ARTIK SADECE TALİBAN VE AFGANİSTAN DEĞİLSİNİZ

Siz bir iddia ile yola çıktınız. “ABD’yi Afganistan’dan kovacağız. İslam’ın egemen olduğu bir Afganistan devleti kuracağız” dediniz. Bugün Afganistan sizin egemenliğinizde.

Şimdi söylediklerinizi yapma sırası sizde. Kolay olmayacak, sizi rahat bırakmayacaklar ama Türkiye’nin dost ve kardeşliği ile Pakistan’ın iyi komşuluk ilişkilerine sarılırsanız bu yolu daha kolay ve rahat yürürsünüz.

Çin’e güvenmeyin! Çin’e yaslanırsanız, diğer küresel güçler ABD ve Rusya’nın içinizden bulacağı muhalif güçlerle savaşmaya devam edersiniz.

Size muhalif olabilecek iki önemli güç var; Özbekler ve Tacikler. Her iki halk ve liderleri üzerinde Türkiye’nin güçlü etkisi var.

Türkiye’yi yanınıza almanız bundan dolayı çok kıymetli!

Afganistan etnik unsurların ve aşiret yapısının etkili olduğu bir coğrafya. Yönetim kadronuzu güçlü etnik ve dini grupları içine alacak şekilde oluşturun…

DÜNYANIN GÖZÜ ÜZERİNİZDE, MÜSLÜMANLARIN UMUDUNU SÖNDÜRMEYİN

İslam’ı “merkeze” alan bir yönetim kuracağız dediğiniz için mutluyuz. Ama buna halel getirecek icraatlar olur korkusuyla da endişeliyiz. Sizi buna zorlayacaklarını biliyoruz.

Adalet ve hoşgörü ile kadın, yaşlı, çocuk ve sivilleri koruyun. İslam’ın tüm güzelliklerini dünyaya gösterin!

Emperyalist ülkelerin yönetiminize ve Afganistan’a rahat vermeyeceğini biliyoruz. Sizin de bu bilinçle İslam’ın esas ve ilkelerine sımsıkı sarılarak, doğru mesaj ve görüntülerle halkınızı ve dünya kamuoyunu yanınıza almanızı umut ediyoruz.

Muhtaç olduğunuz tüm değerler ve icraatlar, “merkeze aldığınızı” söylediğiniz İslam dininde ve Peygamber Efendimi’zin (sav) hayatında mevcuttur…

İçinizde kardeş olun. İslam ülkeleriyle kardeş olmanın yolunu bulun. Müslümanları kardeş edinin, emperyalistleri değil!

İslam adına ortaya çıktınız. Afganistan’ı İslam’a göre yönetin. Halkınıza İslam’ın emrettiği gibi davranın. Dünyaya İslam’ın gösterdiği yoldan yürüyerek ulaşın!