Son dönemlerde ülkemizde, bazen yapılan şovlarla kendini gösteren yeni trend et lezzetleri olan mekanların çoğaldığına şahit oluyoruz. Bu restoranların tabelasında kimisinin burger, kimisinin de steakhouse yazıyor olmasına rağmen mekânın içinde çoğunlukla Türk damak tadına uygun lezzetler olduğunu ben şahsen görebiliyorum.

Burger köftesini tamamen Türk kebabı gibi yapandan tutun bizim geleneksel fırın kebabını modern sunum teknikleriyle müşterilere servis edenlere kadar birçok lezzet bu mekânlarda lezzet severlerle buluşuyor. İşte bunlardan biri Etçi Mehmet, Etçi Mehmet Burger diğeri ise Köfteci Emir ve Emir Burger restoranlarıdır.

Köfteci Emir ve Emir Burger

Beylikdüzü-Esenyurt bölgesinde ‘Marmara Park’ AVM ve ‘Bauhause’ın hemen yanında “Gülümseten Lezzet” sloganıyla Köfte ve tüm et çeşitleriyle hizmet veren Köfteci Emir, Eganis Grup tarafından 2018 yılında kuruluyor. Yine aynı grup tarafından henüz 1-2 hafta önce açılan Emir Burger ise diğer mekâna 100 metre mesafede olup tamamen yeni nesil lezzetli Türk burgeri hizmeti sunuyor.

TSE standartlarında üretim yapan, kurulduğu ilk yıllarda bile ‘LOB’IN Turkey’ tarafından organize edilen 33 Kalite lezzet ödülünün sahibi ve Türkiye’nin güvenilir markaları arasında bulunan Eganis Lezzet grubu, sağlıklı ve güvenilir olan et grubu ürünlerini, kaliteli bir servis ve üstün bir lezzetle sunmaya gayret ediyor. Özenle seçilen etler, özel hazırlama tekniğiyle tek merkezden şubelere dondurulmadan günlük olarak gönderilmekte ve sürekli eğitim verilen personel aracılığıyla da misafirlere sunulmaktadır. Grubun önceliği, müşteri memnuniyeti olup en önemli prensipleri ise işlerini severek yapıyor olmalarıdır. İmal edilen ürünlerin hiçbirinde ürün kalitesini düşürecek veya insan sağlığını tehlikeye sokacak ara maddeler kullanmayan Lezzet grubu, bunu bir iş ahlakı haline getirmiş. Kesinlikle burgeri Türk damak tadına uygun hazırlıyor ve harcında sadece et, baharat ve özel emir aroması bulunuyor.

Çiçek ailesinin hikâyesi

Van Erciş’te Çiçek veya Kasımoğlu olarak bilinen saygın ve epey varlıklı olan aile, işlerinin bozulması nedeniyle 1999 yılında İstanbul’a geliyor. Şu anda işletmenin başında olan 1985 doğumlu Muammer Çiçek de aslında 2012 yılında belgesini alan bir mali müşavir. O yılları anlatırken Muammer Bey, “bizim için oldukça zor geçen yıllardı ve biz borç ödemekten başımızı kaldıramıyorduk” demektedir. Aile 2009 yılında Van Erciş’in eski adı olan Eganis ismiyle bir şirket kuruyor. Bu şirket Türkiye’de belki ilk sayılabilecek çok koltuklu, tamamen ihtiyaca yönelik, pratik, hızlı ve uygun fiyatlı kuaför salonları açıyor.

2018 yılında ise aile bireylerinden 25 yıllık bir kasap ustası olan Sedat çiçek, Beylikdüzü’nde bulunan Köfteci Emir mekânını açıyor. Bu arada kardeşi Muammer Bey mali müşavirliği bırakarak işletmenin yönetimini üstleniyor. Köfteci Emir çok kısa bir süre içinde müşterilerin teveccühü ile iyi bir noktaya ulaşıyor. Ancak hiçbir zaman oldukları yerde kendilerini başarılı görmeyen aile bireyleri Çatalca’da bir çiftlik kuruyor. Sağlıklı et ve maliyetler açısından çok gerekli bir adım olan bu çiftlik, kaliteyi uyguna sunabilmenin kaçınılmaz bir yoluydu sanki. Çiftlik sayesinde maliyetler düşünce piyasada rekabet edebilme avantajı elde eden marka pandemi şartlarına rağmen halka çok uygun fiyatlarla hizmet vermeye başlıyor.

Kısa bir zaman önce de Köfteci Emir’in yanına Emir Burger Markası ile ilk dükkânı çok güzel dizayn ederek açan ve lezzetli ürünlerle hizmet vermeye başlayan marka franchise teklifleri bile almaya başlıyor. Belki bir müddet sonra yeni restoranların açılması pek şaşırtıcı olmayacaktır. Son olarak üretimin yetişmemesi ihtimaline binaen Beylikdüzü'nde 6 katlı bir fabrika üretim hattını devreye alan Eganis Lezzet Grubu, bu fabrika ile kendi mekânlarının dışında piyasada hizmet veren tüm restoran, lokanta, kafe, büfe, kantin gibi işletmelere de olabildiğince en uygun maliyetlerle toptan ürün satışı yapmayı hedefliyor.

Eganis Lezzet Gurubu’nun hedefi, önce İstanbul'da sonra tüm Türkiye'de Emir'i tüm Türkiye ile buluşturmak. 2022 ile beraber franchise vermeye başlayacak olan Marka 200 şube açmak istiyor.

Etçi Mehmet ve Etçi Mehmet Burger

Türkiye’nin en lezzetli et hizmeti veren öncü markalarından biri olan Etçi Mehmet, Mehmet ve Mustafa Dağ kardeşler tarafından 2012 yılında İstanbul’da kuruluyor. Eşsiz etleri, butik steak konsepti ve ortaya koyduğu sunum farkıyla, ülkemizdeki et kültürüne yenilikçi bir anlayış getiren Etçi Mehmet, kısa bir süre önce kurulmasına rağmen et müdavimlerinin uğrak noktası oluyor. Şu an nefis lezzetleri ile 6 ülkede 20 lokasyonda hizmet vermeye devam ediyor.

Koordinatörü Ömer Bozkurt Bey’in daveti üzerine Etçi Mehmet’in Florya’daki şubesine gittim. Beklediğimden çok daha hoş ve nezih bir mekânla karşılaştım. Sağolsun kuruculardan Mehmet Dağ masamıza teşrif etti ve sohbete başladık. Türkiye’nin çok iyi restoranlarında çalıştığını ve oralarda büyük tecrübe kazandığını anlatan Mehmet Şef, kardeşi Mustafa ile birlikte 9 yıl önce Florya’da bulunan bu mekânı açtıklarını söyledi. Florya, ardından Bakırköy ve Şirinevler’de bu et restoranların açılışı et severleri oldukça memnun etmiş olacak ki kısa sürede mekânlar çok ilgi çekmeye başlıyor ve deyim yerindeyse dolup taşıyor. Bunun sebebi ise, iyi bir Et kültürünün içinde yetişmiş olan Mehmet ve Mustafa Dağ kardeşler, Etçi Mehmet markası altında hizmet veren herkesin birinci amacının mekândan içeri adım atan herkese eksiksiz bir hizmet vermek olduğunu belirtiyor.

Yurt dışında hızla büyüyen alkolsüz restoran

Türkiye’de kısa süre içinde çok tutulan et restoranları arasına giren Etçi Mehmet, gözünü yurt dışına dikerek ilk adımını İngiltere’de Manchester şubesini devreye alarak atıyor. Bu restoranıyla yurt dışında da et müdavimlerini ağırlayan, hatta önünde kuyruklar oluşturarak İngiliz halkını lezzete doyuran Etçi Mehmet, İngiltere’de Birmingham şehrinde ikinci şubesini, 3. Şubesini de Liverpool’da açıyor. Etçi Mehmet İngiltere dışında, Lübnan’ın Beyrut ve Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde ve Fas’ta şubeler açıyor ve yakında ise Londra şubesi geliyor.

Benim en çok dikkatimi çeken Alkolsüz Et mekânı konseptiyle dünya ölçeğinde büyük bir başarı yakalaması. Türk Mutfağı kültürünü özellikle Etçi Mehmet markası ile farklı kıtalara taşıyan marka, dünyanın lezzet otoriteleri tarafından da keşfediliyor. Restoran zinciri, Paris’te düzenlenen bir etkinlikte, İngiltere’deki şubesi ile “2020’nin en sevilen alkolsüz steakhouse restoranı” seçiliyor. Mehmet ve Mustafa kardeşlere verilen bu uluslararası ödül, steakhouse kültürünü hem lezzet, hem de şovu ile yansıtan, konuklarının her anından memnun olduğu bir sunum ortaya koyan ve alkolsüz bir et mekânı konsepti oluşturdukları için olsa gerek.

Steakhouse için en iyi adres

Etçi Mehmet ardından ‘Etçi Mehmet Burger’ markası da devreye giriyor. Burger konseptli bu mekânlar Avcılar, Büyükçekmece, Beykent, Brand İstanbul Park, Beşyol, Arena Park AVM ve Bakırköy derken son olarak Ankara’da açılıyor. Etçi Mehmet Steakhouse ve Etçi Mehmet Burger markaları ile hizmet veren Etçi Mehmet, bu sayede İstanbul’un steakhouse ve burger akla geldiğinde, en önemli adreslerinden biri oluyor. Bu unvanları korumak adına, butik konsepti bozmayan ve kaliteden taviz vermeyen Etçi Mehmet, et severler için en iyi adres olma amacı ile keyif ve lezzeti bir araya getirmek için var gücüyle çalışıyor.

Özetle, 9 yıldır steakhouse ve burger keyfini en iyi standartta yaşatan, eşsiz lezzete sahip etlere özgün yorumlar getiren Etçi Mehmet, 2012’ten bu yana et müdavimlerinin uğrak noktası oluyor.