Kim bu Osman Kavala?

Osman Kavala, kültürel ve sanatsal sponsorluk yapan bir iş adamı.

Birçok çevre tarafından uluslararası Siyonizm’in lideri olarak kabul edilen George Soros ile omuz omuza çalışıyor.

Bill ve Melinda Gates Vakfı’ndan sonra 18 milyar dolar varlığı ile dünyanın ikinci büyük vakfı olan George Soros’un kurucusu olduğu Open Society Forum da aynı zamanda kurucu üyesi.

Kim bu George Soros?

1930 doğumlu Macar-Yahudi asıllı işadamı, 1990’larda bir gecede 1 milyar dolar kazanan ve İngiltere Merkez Bankası’nı dize getiren spekülatör olarak tanındı.

Mal varlığı farklı vakıflara dağınık halde olduğu için net bir rakam yok, ancak dünyanın en zengin işadamları arasında yer aldığı kesin.

Dünyanın 120 ülkesinde faaliyet gösteren Open Society Forum’un kurucusu.

Ne yapar bu Open Society Forum?

Resmiyette kültürel, siyasi ve sanatsal faaliyetlere sponsorluk yapıyor. Ama aslında çok farklı hedefler peşinde olduğunu DC isimli bir hacker grubunun Open Society Forum’dan elde edip 2016’da internete sızdırdıkları tonlarca belgeden anlaşılıyor.

Örneğin Arnavutluk’ta yaşanan bir sıkıntı ile alakalı ABD’nin nasıl bir tavır göstermesi gerektiğine dair Soros’un, dönemin ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a yolladığı “Dostum Hillary” diye başlayan mail de bu belgelerin arasında. Malezya’da siyaseti nasıl manipüle etmeyi çalıştığı da bu belgelerde, Afrika’da maden etütlerini nasıl takip ettiği de...

Bir bakıma uluslararası inanılmaz nüfuz ve iyi ilişkileri olan global bir FETÖ. Bu vakıf, Türkiye’de Osman Kavala eliyle Gezi olaylarının finansmanını sağlayanlar arasında gösteriliyor.

Sadece Gezi değil, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz’da da etkin rol oynadığı yargıya intikal eden maddeler arasında.

Osman Kavala işte tam da bu yüzden mahkûm.

Bu kabarık suç dosyasına rağmen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Kavala’nın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Bu talep sonrasında kısa süre serbest kaldıktan sonra tekrar tutuklandı.

Geçtiğimiz günlerde ise ülkemizin bağımsızlığını yok sayarcasına Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını talep eden büyükelçiler ise muhtemelen “Dostum Büyükelçi” diye başlayan maillerle uyandılar bildirgeyi yayınladıkları sabaha.

Bu, Soros’un adamını serbest bırakın feryadıdır. Bir sonraki adım muhtemelen Rahip Brunson vakasına benzer ekonomik bir şantaj olacak.

Soros, “Dostum Joe” diye başlayan bir mail atar mı? Atabilir...

Bu manzara karşısında hâlâ Osman Kavala’ya sahip çıkan bizim sözde solcular aslında uluslararası sermayeye hizmet ettiklerini anlarlar mı?

Anlamazlar...