Üst Akılın oyunu yine bozuldu.

Türkiye’yi, tanımayan ve Türk milletinin reflekslerini ölçemeyen ecnebilerin oval ofislerde kurdukları tertipler hamdolsun her seferinde geri tepiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan büyükelçilerin küstah çıkışlarına resti çekip, hadlerini aşan büyükelçileri ‘istenmeyen adam’ ilan edileceğini duyurunca işler değişti.

Üst Akıl baktı ki, Erdoğan’ın bu resti yeni bir ‘One Minute’ vakasına doğru ilerliyor. Vaziyet kendilerinin aleyhine ve Erdoğan’ın faydasına doğru gidiyor hemen geri adım attı.

Önce ABD büyükelçiliğinden ve ardından da diğerlerinden geri adım açıklamaları geldi.

Erdoğan’ı zor durumda bırakmak için başlatılan bir operasyon daha Üst Akılın hezimetiyle sonuçlandı.

Bekledikleri gibi olmadı, bu süreçten Erdoğan karlı çıktı.

Büyükelçilere erken geri adım attırarak Erdoğan’ın yükselişinin durdurulması yani bir yanlışın önüne geçilmesi hesaplanmıştı. Hesaplanmıştı ama oval ofislerdeki hesap Türkiye’de tutmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yükselişi yayınlanan anketlerin gösterdiğinin aksine, durmak şöyle dursun, günbegün artış gösteriyor. Her gün yeni yeni oyunlar, tezgâhlar, düzenler, yalanlar ve dolanlarla Erdoğan ile milletin arasını açarak nifak tohumları serpmeye çalışıyorlar. Ama nafile…

CHP’nin son tezkere tavrı ile yeni bir alicengiz oyununun ipuçları ortaya çıkmaya başladı.

CHP tıpkı HDP gibi, tezkereye ‘Hayır oyu’ vererek HDP ile ittifakını artık gizlemeye gerek duymayacağını ilan etmiş oldu.

CHP’nin bu tavrı aynı zamanda Millet İttifakı’ndaki çatlağı da gün yüzüne çıkardı. Bugün artık bir tarafta Cumhur İttifakı ve diğer tarafta Millet İttifakı şeklinde iki cepheden bahsetmek imkânsız hale geldi.

Cumhur İttifakı, AK Parti, MHP ve BBP ile yollarına devam ederken, Millet İttifakı ikiye bölündü.

Bir yanda CHP ile HDP Koalisyonu, diğer yanda İYİ Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti…

Memleket Partisi’nin bu kompozisyondaki yeri henüz netlik kazanabilmiş değilse de yüksel ihtimal o da Millet İttifakı’nın diğer yarısındaki yerini almak zorunda kalacaktır.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turunda, CHP-HDP Koalisyonu Millet İttifakı’nın diğer yarısını oluşturan partilerden daha fazla oy alması durumunda, İkinci turda bütün partiler birlik olup, içinde HDP’nin de olduğu bir Millet İttifakı çatısı altında Erdoğan’ı indirebilmek için tek aday etrafında birleşecekler.

Bakın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirebilmek için kaç parti ve kaç benzemez bir ve birlik oluyor, ortak tavır ve ortak hedefte nasıl birleşebiliyor?

Oyunun farkına varabilmek için onları birleştiren kuklacının kim veyahut kimler olduğuna bakmak gerekiyor.

Bir tarafta Biden, FETÖ, bir tarafta PKK, bir tarafta YPG, bir tarafta CHP, bir tarafta HDP, bir tarafta İYİ Parti, bir tarafta….

Topunuz birden gelin!