Erbaneye her vuruşlarında biraz daha döküldü keder. Genç kızların Kürtçe türkülerine asırlık zulümleri sona erdiren  Erdoğan’ın tebessümü eşlik etti. Mezopotamya’nın göğünü bir kara bulut gibi kapatan ağıtlar onun her adımında yerini neşeli türkülere, sevinç zılgıtlarına bıraktı. Bugüne kadar Türkiye’de hiçbir cumhurbaşkanı onun kadar Kürt gençlerinin sevgilisi olmadı.

Boşuna değil bu sevgi. Bir Kürt kızının dediği gibi “yıllarca inkar edilip horlanan, sayenizde ise özgürce konuştuğumuz ana dilimizle size sesleniyoruz: tu bi xêr hatî seroke delal Birêz Erdoğan (hoş geldiniz kıymetli sayın cumhurbaşkanım)”

Bir başka genç ise “Yasin Börü’yü, Fatih Safitürk’ü anmayanlar, her gün Selahattin Demirtaş neden içeride diye soruyorlar. Bizler Kürt gençleri olarak bu ikiyüzlülüğün hesabını sandıkta soracağız” diye konuştu.

İNKAR VE BASKIYI BİTİRDİ, BÖLGEYE HİZMETİ GETİRDİ

Cumhurbaşkanımızla gençler arasındaki bu diyaloglar, Uluslararası Kütüphane Federasyonu (IFLA) tarafından düzenlenen yarışmada “dünyada tanınmayı hak eden 32 kütüphaneden birisi” seçilen ve adını PKK’nın şehit ettiği Aybüke öğretmenden alan Batman’daki kütüphanede gerçekleşti.

Erdoğan, darbeci-ırkçı vesayet rejimlerinin Kürt halkına reva gördüğü muameleyi anlatırken “1980 sonrası baskıyla, tehditle, işkenceyle, hak ve hukuklarını hiçe saydıkları insanları yerlerinden ederek sorunu daha da büyüttüler. İnsanımızı sefalete, yokluğa, yoksulluğa mahkûm ettiler” diyerek “sorunu gerçekçi bir anlayışla” tespit ederken çözüm yollarını da gösteriyordu.

Hükümet sadece Batman’da bugüne kadar 16 milyar liralık yatırım yaptı. Şehirde 4 bin 514 yeni derslik, 2 bin 374 kişi kapasiteli yurt binaları, 15 bin seyirci kapasiteli stadyum, 39 spor tesisi, 8 hastaneden oluşan toplam 41  sağlık tesisi inşa edildi. Terörün ve ihmallerin harap ettiği Batman adeta yeniden ayağa kaldırıldı. 19 yılda 5 bin 392 konut, 162 kilometre bölünmüş yol yapıldı.

Cumhurbaşkanımız iki gün önce ise Mardin’de Türkiye’nin 4. büyük hidroelektrik santrali olan Ilısu Barajı ve HES’in açılışını yaptı. 1200 megavatlık üretimi ve bölgeye yıllık 3 milyar liralık gelir sağlayacak baraj Dicle üzerinde inşa edilen 4. baraj oldu.

KÜRTLERİN LİDERİ: ERDOĞAN

Kürt sorunun iki temel ayağı bulunuyordu. Birincisi: Halkın dilinin ve kültürünün inkârı. İkincisi ise ekonomik geri kalmışlık. Her ikisinin çözümünde de Erdoğan’ın Türkiye’nin doğusuyla batısını “bir” kabul eden adil yaklaşımını ve devrimci bir çalışma azmini gördük. İşte sorunu çözen irade bu anlayışta gizli.

HDP seçmeninin oyuna talip olmak için PKK’nın siyasi uzantısına göz kırpanlar ise PKK’nın 17’sinde şehit ettiği Kürt genci İsa Gümren’in bacısına küfrediyor. Üstelik bu onursuzluğu yapan kişi, MHP’yi ülkücü ideallerden uzaklaşmakla itham edip bölen İyi Parti’de bir başkan yardımcısı. İzlediği baskıcı politikalarla Kürt sorununu yaratan CHP ise PKK’nın sıkıştığı Irak ve Suriye’de nefes alabilmesi için tezkere oylamasında hayır oyu veriyor. Bu partiler, Kürt halkının PKK’nın baskı ve tehditlerinden kurtulduktan sonra kendilerini aşağılayan, insan yerine koymayan, hiçbir hizmete reva görmeyip sadece seçimde oyunu isteyenleri destekleyeceğini mi sanıyor? Çok yanılıyorlar.

Onun için bölgenin 19 yıldır birinci partisi AK Parti. Onun için Kürtlerin de tartışmasız tek lideri Erdoğan.