Türkiye, Kılıçdaroğlu’nun CHP yönetiminde infial uyandıran helalleşme çıkışı ve dövizdeki hareketliliği konuştuğu sırada terörle mücadelemizde olağanüstü gelişmeler yaşanıyor.

Güvenlik güçlerimiz, “CHP’nin engellemeye çalıştığı tezkere” sayesinde sınır ötesi operasyonlarla PKK liderlerini tek tek imha ediyor. Hedefteki son isim Ali Haydar Kaytan oldu. Öcalan’ın 22 yıldır bir hücrede tutuklu olduğu göz önünde bulundurulursa, böylece terör örgütünü 1973’te kuran beş kişiden geriye hayatta sadece Cemil Bayık kaldı. Şimdi sıra onda.

ÖCALAN’DAN SONRAKİ KİŞİYDİ

TSK’nın Irak’ta gerçekleştirdiği ve MİT’in uzun bir istihbarat çalışması sonucu 69 yaşında iken imha edilen Ali Haydar Kaytan, Öcalan’ın ölmesi halinde PKK’nın liderliğine getirilecek isim olarak görülüyordu. Bu ölüm PKK’da sadece örgüt yapısı açısından bir yıkım olmayacak, aynı zamanda büyük bir moral çöküntüye sebebiyet verecek.

Kısa bir süre önce PKK’nın Suriye kolu lideri Sofi Nurettin’in kritik bir operasyonla öldürülmesinin şokunu üzerlerinden atamayan teröristler için bu kayıp telafi edilemeyecek boyutta. Mehmetçik, CHP liderinin helallik istediği Selahattin Demirtaş ile “terör kampında toplu fotoğraf çektiren” örgüt elebaşlarını birer birer toprağa gömüyor. Bu yüzden bu helallik meselesinde acele edilse iyi olur.

Yasin Börü’yü, evlatlarını terör belasından kurtarmak için didinen Diyarbakır Annelerini, bacısına küfredilen şehit kardeşini “helalleşme” listesine almayıp, Demirtaş’a özel bir yer ayıran Kılıçdaroğlu çıktığı bu yolda rotayı Kandil’e mi yoksa Kobani’ye mi kıracak merakla bekliyoruz. Gerçi PKK’nın Suriye’deki elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin, tezkerede hayır oyu verdiği için CHP’ye gönderdiği kutlama mesajında Kılıçdaroğlu’nu kamplarına davet ederek kendilerince ilk adımı atmıştı.  

SIRA DEMİRTAŞ’A NE ZAMAN GELECEK?

TSK’nın operasyon listesinde bir hiyerarşiyi takip ettiği anlaşılıyor. Bu açıdan Demirtaş’ın kardeşine ne zaman sıra gelir bilemiyoruz. Fakat, 2016’da Ankara Kızılay’da 36 insanımızın şehit olduğu alçak saldırıyı gerçekleştiren teröristi “insanlığın yüz akı ve onuru” olarak takdim ettiği için listede üst sıralara gelmesini temenni ediyoruz.

Nurettin Demirtaş, Beşiktaş’da korkakça tertiplenen ve 38’i polis 46 insanımızın şehit olduğu saldırıyı da selamlamıştı. Üstelik, “basın özgürlüğünün en kötü döneminin yaşandığı iddia edilen” Türkiye’de yayınlanan bir paçavrada yazdığı makaleyle.

Millet ittifakının bir liderinin helallik istediği, diğerinin kahvaltı daveti yaptığı, İstanbul’daki “ortak” belediye başkanının ise kitaplarını vitrinlere çıkartıp parlattığı Selahattin için oy isterken Nurettin Demirtaş “ağabeyime oy verene dağlarda tatlı ısmarlayabilirim” demişti.

Oysaki o dağlarda şimdi yanık helva kokusu yükseliyor.