İnsan kendini dinleyecek, derdini dinleyecek ve hiç değilse derman arayacak birini bulduğu vakit anlattıklarının da söylediklerinin de kıymetli olduğunu hissediyor. Hatta şöyle de denebilir; söylediği vakit dinleyen anlattığı vakit çare bulan ve hiç değilse cevap veren birini bulanlar şanslı insanlardır.

Geçtiğimiz hafta bir yazımda yaşadığım birkaç olaydan bahsetmiştim. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde yaşadıklarımı biraz da kendimden çok başka insanların yaşadıklarına derman olur diye buradan aktarmıştım. Şöyle yazmıştım;

İnsan bazen nimetin kıymetini bilmez. O kadar içindedir ve o kadar gözünün önündedir ki öncesini, yok olduğu zamanı hiç bilmediğinden varlığının da kıymetini bilmez, bilemez. Bunu farkında olmadan yapanlar da vardır ama bir de bile isteye nankörlük edenler, düşmanlık edenler ve hatta ihanet edenler de vardır.

“Bunları yazmamın bir sebebi var.

Geçtiğimiz hafta birkaç günümü eşimin bir rahatsızlığı sebebiyle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde geçirmek durumunda kaldım. Evvela şunu söyleyeyim ki Allah devletimizden razı olsun. Allah kimseyi düşürmesin ama muazzam bir yapı ve büyük bir hizmet. Eski devlet hastanelerinin kara kasvetli halinin dışında temelinden çatısına, otoparkından merdivenine kadar modern ve tertemiz bir hastane. İnsanların dertlerine derman, hastalıklarına şifa olmak için hiçbir eksik olmayan içinde kendinizi kaybedeceğiniz kadar büyük ve güzel bir yer. Ama bazı sıkıntılar var.” demiş ve devam etmiştim…

Yazı üzerine pek çok mesaj ve mail aldım. Benzer sıkıntılardan bahsedenler de oldu.

Yazının yayımlandığı gün Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin Koordinatör Başhekimi Sn. Prof. Dr. Nurettin Yiyit Bey nezaket gösterip aradı sağ olsun. Epeyce konuştuk. Nurettin Bey belli ki bu ve benzeri meseleleri hem dert eden ve hem de gayretle çalışan bir hocamız. Zira anlattığı çok fazla ve çok güzel şeyler oldu.

Yakın zamanda bir araya gelip sohbet de edeceğiz ve bununla ilgili gerekenleri, hizmetlerini de buradan aktarmak bir vazife olacak benim için. Daha sonra elbette ki uzunca teşekkür edeceğim kendisine ama arama nezaketinde bulunduğu için de şimdiden kendisine çok teşekkür ederim.