Geçtiğimiz hafta perşembe günü AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin davetlisi olarak İstanbul’da idik.

Buluşmadan birkaç gün önce sevgili Mustafa Güngör aramış, sayın başkanın davetini iletmişti.

Bu nazik daveti hiç düşünmeden kabul ettim zira görevi devraldıktan itibaren gayretli ve farklı çalışmaları kısa sürede dikkat çeken başkanla böyle bir sohbet fırsatı hayli cazipti doğrusu.

Osman Nuri Bey, Bursa’da da bilinen ve yakından takip edilen bir şahsiyet…

Üniversiteyi Bursa’da okudu.

Yaklaşık 20 yıl önce bir vesile ile tanışmış idik fakat aradan hayli zaman geçtiği de bir vakıa…

Bu sohbet hem son gelişmeleri değerlendirmek hem de sayın başkanın İstanbul’daki çalışmalarını daha detaylı bir şekilde öğrenebilmek imkânı tanıyacaktı.

Nitekim öyle de oldu.

Uzun yıllar birlikte çalıştığımız Halime Kökçe kardeşimin başkan yardımcısı sıfatıyla katıldığı bu toplantıya, bendenizle birlikte 3 gazeteci arkadaş da iştirak etmişti…

Kahvaltı eşliğinde cereyan eden bu sohbette konuya, birkaç gün önce Sayın Cumhurbaşkanının ilan ettiği yeni ekonomik tedbirlerin yansımalarına dair değerlendirmelerle başladık.

Döviz kurunun aşağı yönlü hızlı bir ivme kazanmış olması, görünen oydu ki, başkanın moralini hayli yükseltmişti. Bu olumlu gelişmenin sahadaki yansımalarına ve teşkilatlarda husule getirdiği psikolojik rahatlamaya değindi sayın başkan.

Bu husus çok önemliydi zira netice itibariyle halkla birebir temas içerisinde olan, şikâyetlere ve önerilere birinci elden muhatap olan başkan ve teşkilatıydı.    

Sonrasında İBB bağlamında AK Partili meclis üyelerinin çalışmalarının seyrine dair konuştuk.

İBB meclisinde, AK Partili üyelerin İstanbulluları zamlardan koruma amaçlı çabalarını, İmamoğlu’nun, ‘kendisinin engellendiği’ gibi yansıtmaya çalıştığını hatırlatarak, gerçeği olmayan bu manipülasyonu, halka doğruları anlatarak nasıl boşa çıkarmak istediklerinden bahsetti.

Meselenin tam bu noktasında bendeniz de dâhil diğer gazeteci arkadaşlar, İmamoğlu’nun zam taleplerinin İBB meclisinde engellenmemesi gerektiğine dair bir kanaatimizin olduğunu not etmeliyim. Sonuç itibariyle İstanbullular bir tercih yapmıştı ve mevcut durum bu tercihin bir neticesiydi.

Her şeye rağmen başkanın, siyasi çıkar sağlamak yerine İstanbulluları koruma gayreti takdire şayandı doğrusu.

Yaklaşık 3 saat süren bu toplantının tüm detaylarını yazmamız takdir edersiniz ki, mümkün değil yalnız şu hususa hassaten değinmemiz şart.

Başkan, değindiği konulara vakıf, sorumluluğunun ciddiyetini bütünüyle müdrik, hayli donanımlı ve fevkalade gayretli…

İstanbullularla, yanına hiç kimseyi almadan ve randevusuz buluşması, samimi bir gayreti gösteriyor olmasının yanında sorunları birinci elden dinleme ve bu bağlamda çözüm üretebilme yaklaşımının bir sonucu.    

Netice olarak; AK Parti İstanbul özelinde aradığını bulmuş.

İflah olmaz bir “yandaş” olarak, Osman Nuri Kabaktepe’lerin sayılarının hızla çoğalmasını yürekten diliyor, başkana üstün başarılar temenni ediyorum.

Yolu açık olsun…