Samsunspor Taraftar grupları ortak bir açıklama yaparak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in Samsunspor tesislerinin yıkılarak, yerine Millet Bahçesi yapılması planını meclisten geçirmesine tepki gösterdi.

Açıklamada Mustafa Demir’in, Samsunspor taraftarını üzmekte, kırmakta ve hatta fazlaca kızdırmakta olduğu belirtilen açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi;

“Şehrin tartışmasız markası ve birleştirici unsuru olan Samsunspor, siyasi görüşü ne olursa olsun bu şehirde yaşayan herkesin ortak sevdasıdır.

Bunun bir türlü farkına varamayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsunspor üzerinden attığı yanlış adımlara ısrarla devam etmektedir.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakının Samsun’da neden hızla oy kaybettiğini merak ederlerse, öncelikle dönüp Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e bakmaları gerekiyor.

Şehri bölen, ötekileştiren ve ortak sevdamız olan Samsunspor’a adeta zulüm eden Mustafa Demir, hem kendisine hem de partisine bir daha seçim kazandırmamak için büyük bir çaba içerisindedir.

Partisinin ve ittifakının milletvekilleri ile yöneticileri de bu çaba karşısında seslerini çıkartamamaktadır.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, göreve geldiği günden itibaren bu çizgiyi ihlal edip duruyor. Sanıyor ki yaptıkları unutuluyor.

Unutmuyoruz Mustafa Demir!

Sen de seçim günü geldiğinde, yaptıklarını unutma!”

Bu açıklama, bütün Samsunspor taraftarları arasında hızlı bir şekilde yayıldı. Şehirde bir Mustafa Demir öfkesi ve nefreti oluşmaya başladı.

Bazı mahallelerde “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i kınıyoruz” pankartları asıldı.

Bu Mustafa Demir’in millet ile arasını açan ilk icraatı değildi.

Mahallesinden AK Parti’ye yüzde 83 oy çıkartan 53 yaşındaki belediye personeli bir muhtarı emekliye zorlaşmış muhtar emekli olmak istemeyince onu uzak bir ilçeye belediyenin başka birimine sürgüne yollamıştı.

Pandemi sürecinde suya indirim yapan, vatandaşı sosyal yardımlarla destekleyen belediyelerin yanında Samsun suyu en pahalı kullanan şehirlerin en başına yükselmişti.

Samsun’da sosyal belediyeciliğin, meşhur adıyla Gönül Belediyeciliğinin esamesi yok…

Belediyeyi hemşericilik anlayışıyla adeta bir şirketi gibi yönetiyor.

Bunu yaparken geçmiş yönetimlerin belediyeye verdiği ekonomik zararları bahane olarak gösteriyor.

Birilerinin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e belediyelerin bir vakıf veyahut bir yardım kuruluşu olmadığı gibi, bir şirket de olmadığını hatırlatması gerekiyor.

Belediyeyi zarardan kurtarabilmek için sosyal projelerden vazgeçemezsin…

Hem ekonomiyi, hem sosyal yardımları, hem kültürü, hem sanatı, hem dezavantajlı guruplara ve ihtiyaç sahiplerine yardımı devam ettirmek zorundasın.

Belediyecilik bir denge ve bir organizasyon işidir.

Basın ile aranıza duvar örmek ve demir perde ülkelerinin Pravdalarını yayın hayatına sürerek medyayı ve dahi sosyal medyayı kin ve nefretle, öfkeyle yönetemezsiniz.

Eşitlikçi bir anlayışla toplumun en altından üstüne aynı mesafede olmaktır belediyecilik.

Diyet borcu öder gibi, büyük projeleri afet ihaleleri kapsamına sokarak ve davet usulüyle dağıtmak değildir idarecilik,

Toplumun her kesimine maddi ve manevi olarak ulaşabilmek ve yapmacıksız, kurgusuz, rol yapmadan ve sağdan soldan rol çalmadan….

Samimi, içten, hakkaniyetli, değerlerini koruyan, gönül belediyeciliğini aynı zamanda kadim değerlerin muhafazası olarak gören ve kabul edendir başarılı belediye başkanı…

Bizi hiç dinlemiyor…

Birileri Başkan Demir’e bunları hatırlatmalıdır.