Sağlıklı beslenmenin ana kuralı “Bugün acaba ne yemeli” cümlesinden daha çok hayatını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmek için “Ruhsal, bedensel ve duygusal hazların tümüne hitap edebilecek ve iyileşmeye katkı sunacak seçeneklerden bugün ne yemeliyim” olmalıdır. Dolayısıyla Allah’ın yarattığı insanın asli fıtratına uygun, kadim bir geleneğe bağlı ve değerler üstü bir beslenmeye odaklanmak, sağlıklı bir yaşam için çok gerekli geliyor bana.

Sağlıklı bir yaşam için detoks kampları gerekli mi?

Bu sorunun cevabı beslenerek iyileşmenin direkt alanına giriyor. Uzun yıllardır dostum olan ve kitabına da ismini verdiği “beslenerek iyileş” sloganıyla yola çıkan Doktor Fit lakabıyla maruf Dr. Eyyüb Yılmaz 4 yıldır detoks kampları düzenliyor. Son bir yıldır da bu programları Bodrum’da düzenleyen hocamın daveti üzerine geçen hafta yapılan kampa ben de katıldım. “Highlight Hotel Yalıkavak” otelinde 7.si yapılan bu kampa katılırken aç kalabilirim endişem oldukça yoğundu yine de 3-5 kilo verebilirim düşüncesiyle davete icabet ettim. Ancak kampa geldiğimde gördüğüm vakıa hiç de öyle değildi. İnanılmaz lezzetli ve sağlıklı yiyeceklerle karşılaştım. Özellikle altını basa basa söylüyorum bu yaşımda burada canlı bir besinin ne demek olduğunu farkettim. Dolayısıyla sağlıklı yaşam için çok faydalı bir kamp olduğunu söyleyebilirim. Sık sık yediğim kebap ve tatlılardan dolayı kilo almam bir yana ayrıca şekerimin yükselmesi de beni ciddi bir şekilde rahatsız ediyordu. Bu kampta öğrendiğim en temel bilgilerden biri de insanın hastalıklardan gelen vücut tahribatını temizlemek gerektiğiydi. Bunun sonucu da şeker gibi kronik birçok hastalığın tedavisine giden yol açılıyor. Eyyüb Hocamın kitaplarında ve kamptaki eğitim derslerinde sürekli bahsettiği ‘Tıbbi Beslenme’nin değeri benim için çok büyük bir konu haline geldi diyebilirim.

Dr. Eyyüb Yılmaz kimdir?

“Beslenerek İyileş Kalıcı Kilo Ver” ve “Hızlı Yaşlandıran 18 Hata” adlı 2 kitabın yazarı Batmanlı Eyyüb Yılmaz’ı tanımanızı ve takip etmenizi isterim. Tedavisi çok zor olan hasta kişileri bile iyileştirme arzusuyla yüreği heyecanla çarpan bir doktor olarak kendisini tanıdım. 20 yıldır kendini adadığı bu yolda, geliştirmiş olduğu bu metotla, coşku dolu, öğretmeyi, anlatmayı ve tedavi etmeyi kendine rehber edinmiş. Kim bilir belki bir gün tüm dünyanın beslenme biçimine bile etki edebilir. Bence sağlıklı beslenme adına tüm bildiğiniz şeyleri unutun ve bu doktora kesinlikle kulak verin.

Beslenerek iyileşme metodu

Kendi hastalıklarını tedavi etme sürecinde ‘Tıbbi Beslenme’yi keşfeden Uzman Doktor Eyyüb Yılmaz, başarılı olmasının sırrını ise tıp fakültesinden önce okuduğu kimya fakültesindeki derslere bağlıyor. Hastalık sürecinde bağırsak ve mide gibi organlarından rahatsız olduğunu ve kan değerlerinin normal olmamasından dolayı sıkıntılar çektiğini anlatan Eyyüb Yılmaz, bu dönemin kendisi için çok zor bir süreç olduğunu belirtiyor. Bir müddet sonra değerlerinin tamamen normale döndüğünü gören Eyyüb Hoca bunun nedenlerini bulmak için geriye dönüp araştırdığında çalışmalarının odak noktası olan ‘Tıbbi Beslenme’yi keşfediyor. Hasta olduğu dönemde hep yaşlı göründüğünü ve hatta abisiyle yan yana durduğunda kendisinin daha büyük gösterdiğini ifade eden Eyyüb Hoca, ‘Tıbbi Beslenme’ deneyimiyle iyileştikten sonra ise kendisini gören üniversiteli arkadaşlarının söylemiyle “sanki mezun olduğun zamanki gibi görünüyorsun hiç değişmemişsin” dediklerini belirtiyor. İşte beslenerek iyileşmenin farkı bence burada.

Tıbbi beslenme nedir?

Kendi hastalığına çözüm bulduğu bu yöntemi ‘Tıbbi Beslenme’ olarak özetleyen ve hastalıkların tahrip ettiği vücudu temizlemek olduğunu belirten Eyyüb Hoca, Temelde insanların kendilerini neyin hasta ettiğini pek bilemediklerini belirtiyor. ‘Tıbbi Beslenme’, hastalığın kaynağını bulmakla beraber bu hastalığa neyin iyi geldiğini gösteriyor ve iyileşmek için gerekli hücresel ortamı hazırlıyor. Yani bu beslenme şekli insanın neden hasta olduğunu öğretir ve hastalığı ortadan kaldırmaya çalışır daha sonra da vücudu iyileştirici besin gruplarıyla tedaviye destek olur. Bu tür beslenmeyi sürdürebilir hayat tarzı haline getirenlerde ise iyileşme süreci başlar ve hastalığın tekrar etme riskini kaldırır.” diye belirtiyor. Tıbbi Beslenme’yi sağlıklı bir yaşam açısından çok önemseyen Eyyüp Hoca, bu tür besinleri keyifli ve lezzetli yapmanın aynen annemizin lezzetli yemeklerinin nesilden nesile aktarıldığı gibi gelecek kuşaklara aktarmanın da çok önemli olduğunu belirtiyor. Bunu da bir mutfak örneğiyle anlatan Eyyüb Hoca, “Dünyanın en güzel yemeğini yapmak için iyi bir mutfağa, iyi bir şefe ve kaliteli malzemeye ihtiyaç var. Ancak burada mutfak kirli ve bulaşıklar yıkanmamış olursa dünyanın en iyi şefi de gelse buradan lezzetli bir yemek çıkmaz. Aynen öyle de vücut kirli olursa ve yakalandığı hastalıkların verdiği tahribat ve oluşan atıklar tam temizlenmezse hastalıkların tedevisinde kullanılan ilaçlar pek bir fayda getirmez” diyor.

Doktor Eyyüb Yılmaz, “İşte modern tıbbın göremediği fotoğraf da bu aslında, vücutta oluşan metabolik atıkları göremeyip tedavinin bir parçası haline getirilmezse iyi bir doktor veya çok iyi bir hastane de olsa iyileşme gerçekleşmiyor. Bu tür beslenmede esas olan atıkların temizlenmesi ve onarıcı besinlerle de vücudun güçlendirilmesidir.”

Detoks kampı eğitim derslerinde neler var?

 

“Dünyanın Beslenme Biçimi Değişecek” sloganıyla yola çıkılan bu detoks kampında öncelikle konulan yasaklar yerine tanımlamalar ile hücre onarım programı yapılıyor. Kafa karıştıran popüler beslenme akımları yerine, kalıcı kilo vermenin metotları öğretiliyor. Bu kampta doğru bilinen yanlışlar anlatılarak sağlıklı besin tercihlerinin insanı ne kadar hızlı değiştirdiği gösteriliyor. Eklem ağrıları, tansiyon, kolesterol ve diyabet sorunları olan hastalıklarla başa çıkma ve hasar verici etkilere karşı tedbir alma metodu tarif ediliyor.

Hem eğlendiren hem de öğreten bir organizasyon olan bu detoks kampında güne sabah sporuyla başlanıyor, ardından nefes ve denge çalışmaları ile immün sistemi uyandırılıyor. Kamp boyunca alkali iyonize su ve Detoks içecekleri tüketiliyor. Yeni Smoothie tarifleri ile birlikte ev yemeklerini yeni metotlar ile pişirme yöntemleri sevdiriliyor.

Sağlıklı yeni bir başlangıç!

Bir şeker hastası olarak en çok dikkatimi çeken ders ise diyabet hastalarına önerilen beslenmenin yeni metodolojisi ile insüline olan ihtiyacın azaltılabilmesi konusu oldu. Kilo alımının durdurulabileceği bu metot ile birlikte diyabetik komplikasyonların tedavisinin yapılabilirliği de gösteriliyor. Ayrıca bu kampta genel olarak başta Doktor Eyyüb Yılmaz ve alanında uzman kişiler tarafından gıda, yağ, protein, detoks, diyabet, vitamin, yemek tarifleri, sindirim, metabolizma, kalıcı kilo verme, sporcu, vegan ve su gibi sofralara sağlıklı ve lezzetli yemekler koymak için tıbbi beslenme üzerine fark oluşturan dersler veriliyor.

Özetle hayatında sağlıklı yeni bir başlangıç yapmak isteyenler bence bu detoks kamplarından birine katılmalı.