Sosyal medya ve haberler bir okul müdürünün kız ve erkekleri ayrı oturtması konusunu köpürterek gündem hâline getirdi.

Bu konu gündeme gelince bizim malum tayfa ayaklanarak "Vay efendim bu nasıl olur" diyerek protesto etmişler. Bu durum onlar için sözde çağdaşlığa aykırı bir davranış nihayetinde.

Olaylar protesto noktasına gelince bu uygulamayı yapan müdür görevden alınmış.

Kanunlar çerçevesinde okul müdürünün o okulun şartlarının gerektirdiği şekilde inisiyatif kullanma hakkı vardır. Kızlarla erkekleri ayrı oturtmak kanuna da ahlaka da aykırı değildir. Kaldı ki okullarda yeni neslin ne durumda olduğu konusunu ne yazık ki yüzlerce kötü örnekle göstermek mümkün...

Daha birkaç gün önce okulda ders esnasında öğretmenini el kol hareketleriyle dalga geçerek sabote eden öğrenci haberi dolaştı sosyal mecralarda. Ne yazıktır ki ne ilkti ne de son olacak bu haber.

Günümüzde anne babalar özgür çocuk yetiştirmek adına çocuklarının yaptığı her hareketi meşru saymaya devam ederse ne öğrencinin öğretmenine saygısı ne de edep, erkân denen şey kalacak yeni gelen nesilde...

Oysa bizler büyüğe saygıyı, toplumun adap kuralları içinde öncelemiş bir milletiz. Bizim toplumumuzda sırf yaşına hürmeten büyüğümüzden ters bir laf işitsek bile edebimizden karşılık vermezdik. Hadi karşılık verdik diyelim haklı olsak dahi anne babamızdan büyüğümüze karşı saygısızlık ettik diye fırçayı yerdik.

Batı’nın sözde çağdaş sisteminden devşirilerek kişisel haklar o kadar abartılı bir şekilde anlatıldı ki bizim insanımıza, sonuç olarak sadece kendini her şeyin üstünde ve dokunulmaz gören, yaptığı edepsizliği dahi kendine hak gören saygı nedir sınır nerede başlar nerede biter bilmeyen egosantrik bir nesil çıktı ortaya.

Elbette çocuklarımızın kendi hakları ve sınırları olacak ve bu sınırları koruyacaklar. Fakat bu sınırları başkasına hele de büyüklerine saygısızlık ederek, kendilerinden zayıf olana zulmederek koruyamayacaklarını öğrenmek zorundalar. Gençlerimize, çocuklarımıza bunu biz öğretmezsek devşirme sistemlerin devşirme medeniyetleri bizim çocuklarımızı bizim olmaktan çıkartacaklar. Bu toplumu diğer medeniyetlerden ayıran özelliklerin hiç biri kalmayacak ve bunun tek sorumlusu da biz olacağız.

Okullarda her türlü iğrençliği özgürlük diye çocuklarımızın önüne koyanlara dur demek zorundayız. Derse odaklansınlar diye inisiyatif kullanan ve kız erkek ayrı otursun diyen bir müdürü görevden almak ne kadar akıllıcadır düşünmek lazım. Öğrenciye zulmeden, gayriinsani ya da gayriahlaki davranan kim olursa olsun elbette görevden alınmalı, iş hayatından menedilmelidir. Fakat ortada suç teşkil eden bir durum yokken görevini yapan bir müdürü görevden almak hangi sisteme hizmet etmektir diye sormak gerekir.

Kendi medeniyetimizin kodlarına dönmediğimiz ve suç teşkil etmediği halde yapılan uygulama birilerinin hoşuna gitmedi diye belki de doğru netice verecek adımları engellemek akıl kârı değildir.