Asrımızın kötü hastalığı kanserle mücadele farklı yönleriyle devam etmektedir. Özellikle Erciyes Üniversitesi Çocuk Hemotoloji Onkoloji Servisi modern donanımı ve deneyimli hocalarıyla hastaların tedavisinde çok önemli başarılara imza atmaktadır.  Erciyes Çocuk Kemik İliği Nakli Bölümü’nde yatan çocukların tedavilerine yardımcı olunmak üzere bölüm hocaları ve gönüllüler KanKa’yı (Kansere Karşı Birlikte Derneği) kurdular.

Öncelikle kanser hastası çocukların tedavisinde bir hekim olarak aktif görev alan Prof. Dr. Ekrem Ünal Hoca Kan bağışında buluna gönüllülerden bir heyeti Erciyes Çocuk Hematoloji Onkoloji hastanesinde ağırladı. Hastane çok iddialı bir ifade olacak ama alanında Türkiye’nin en donanımlı hastanesi.

Kayserili hayırseverler yüzlerce milyon liraya mal olan bu hastaneyi tüm teçhizatıyla birlikte çocuk hastaların hizmetine sunmuşlar. Kurum, Türkiye’nin her bölgesinden hasta kabul etmeye başlamış ve özellikle kemik iliği nakli konusunda çok  iddialı.

TURKOVAC aşısı Erciyes Üniversitesi’nde Üretildi

 Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma  Geliştirme  ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarandeli başkanlığındaki aşı ekibi, 1 yılı aşan yoğun çalışmalardan sonra TURKOVAC aşısını hastaların kullanımına yetiştirdi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış Hoca üniversitenin hem ülke insanına hem de tüm dünyaya açılmasına öncülük etti. Üniversiteler, bir şehrin entelektüel birikiminin mayalanma merkezleridir. Halkına, öğretim üyelerine ufuk açacak projelerin sahici savunucuları olan yöneticiler kendinden sonraki yıllara kurumlarını hazırlamaktadırlar.

Kovid-19 aşısını bulan Sayın Özdarandeli ve ekibi yeterli desteği gördü mü derseniz maalesef hak edilen tebrik ve teşekkür görülmedi. Fakat Aykut Hoca’nın ve Rektör Mustafa Çalış Hoca’nın amacının tribünler olduğunu kimse söyleyemez. Yapılan hizmetler her türlü takdirin ötesindedir ve yıllar sonra bu başarıların kıymeti daha iyi anlaşılacaktır.

Malum pandemi döneminde Kızılay’ın kan bankasında kan stokunun azaldığı haberleri basına yansımaktadır. Eğitim Bir Sen Kayseri Şubesi üyelerini kan merkezlerine giderek kan bağışında bulunmaya davet etti. Erciyes Üniversitesi Kan Merkezinde iftardan sonra kan bağışı yapıldı.

Ülke sathında kan merkezlerine bağışta bulunulması önem arz etmektedir. Zira pandemi ve Ramazan dolayısı ile bağışlarda önemli miktarda azalma gözlenmektedir.

KanKA Derneği umut veriyor

Çocuk kanser hastalarının ve ailelerinin arkadaşı Kanka kuruldu. KanKa bir STK. Tedavinin sosyal ve manevi boyutu ile tıbbi boyutu birbirini tamamlıyor. Uzun vadede bu hastane ve KanKa Derneği tüm kanserli çocuk hastaların ve ailelerinin umut ve mutluluk kaynağı olacağa benziyor.

Ramazan ayı boyunca Memur Sen’e bağlı sendikalar kan bağışında bulunmaya devam edecekler.  Kadim medeniyetimizin ayrılmaz parçası yardımlaşma ve vakıf çalışmaları. Bu anlamda Erciyes Üniversitesi hocalarının, eğitim çalışanlarının, diğer STK üyelerinin kendi potansiyelleri doğrultusunda sosyal çalışmalara ağırlık vermeleri gelecek adına umut vermektedir.