Maldivler Cumhurbaşkanı Mohamed Muizzu, devlet televizyonu Pakistan Television'ın bildirdiğine göre, üç günlük resmi bir ziyaret için Salı günü Pakistan'ın İslamabad şehrine geldi.
Bu, bir Maldivler cumhurbaşkanının 11 yıl sonra Pakistan'ı ilk kez ziyaret etmesi anlamına geliyor.
İslamabad Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Muizzu, onuruna devlet yemeği verilecek olan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari ile görüşecek.
Ayrıca Başbakan Şehbaz Şerif ile "sınırlı ve heyet düzeyinde" görüşmeler yapacak.
Dışişleri Bakanı Iruthisham Adam ve diğer Kabine bakanları da Muizzu'ya eşlik ediyor.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Muizzu ve Şerif'in "ikili ilişkilerin tüm yelpazesini gözden geçirecekleri ve ticaret, yatırım, sağlık, eğitim, turizm, tarım, savunma, deniz güvenliği, iklim değişikliği ve halklar arası etkileşim alanlarında işbirliğini daha da güçlendirme yollarını araştıracakları" belirtildi.
Ayrıca, karşılıklı ilgi alanlarına giren bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacaklar.
İki ülkenin iş dünyası arasındaki etkileşimi teşvik etmek ve ticaret ve yatırım fırsatlarını araştırmak amacıyla Pakistan-Maldivler İş Forumu da düzenlenecektir.
Ziyaretin, çeşitli işbirliği alanlarını kapsayan birçok anlaşma ve mutabakat zaptının (MoU) imzalanmasına sahne olması bekleniyor.
Pakistan ve Maldivler 1966 yılında diplomatik ilişkiler kurmuş olup, ticaret hacmi 9 milyon doları aşmaktadır.