Dışişleri Bakanı Fidan, Manisa'da ziyaretlerde bulundu Dışişleri Bakanı Fidan, Manisa'da ziyaretlerde bulundu

Anayasa Mahkemesi (AYM), 1 Ağustos'ta yayımlanan gerekçeli kararında, tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin "yok hükmünde" olduğuna karar verdi. Mahkeme, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Atalay hakkında verdiği kararın hukuki değerden yoksun olduğunu belirtti ve bu kararın TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla Atalay’ın vekilliğinin düşmüş sayılamayacağını tespit etti.

MUHALEFET TBMM'Yİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

AYM'nin bu kararı sonrasında, muhalefet partileri TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı. Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) davetiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Emek Partisi ve Meclis'te grubu bulunmayan diğer partiler de ortak dilekçeye imza attı.

TOPLANTI SAATİ BELLİ OLDU

Bu dilekçeyle TBMM Genel Kurulu'nun 16 Ağustos Cuma günü olağanüstü toplanması talep edildi.

Muhalefet partilerinin bu çağrısına yanıt veren TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Genel Kurul'u 16 Ağustos Cuma günü saat 14.00'te toplantıya çağırdı. Toplantıda, Anayasa Mahkemesi'nin Atalay ile ilgili kararı okunacak ve bu süreçte Atalay'ın vekilliğinin iade edilmesi için gerekli adımların atılması bekleniyor.

AVUKATLARI TAHLİYE İÇİN BAŞVURDU

Can Atalay’ın avukatları, Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye için başvuruda bulundu. Atalay da mahkeme kararına dikkat çekerek, tahliyesini ve milletvekilliğinin yeniden tanınmasını talep etti.

Kaynak: Haber Merkezi