Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğü, kamunun mal ve hizmet aldığı tedarikçiler için derecelendirme sistemini devreye alıyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre DMO, merkezi olarak kamu kurum ve kuruluşlarının mal ve hizmet ihtiyaçlarının temini görevini yürütüyor.
TEDARİKÇİ DERECELENDİRME VE SERTİFİKASYON SİSTEMİ KURULUYOR
Bu kapsamda kurum, kamu alımlarında tarafsız ve nesnel değerlendirmeler sonucunda adayların yeterlilikleri ve ürünlerin teknik uygunluğunun tespit edilmesi, hatalı ürün alımının engellenmesi ile buna ilişkin olası risklerin önceden belirlenmesi amacıyla Tedarikçi Derecelendirme ve Sertifikasyon Sistemi'ni kuruyor.
DMO, sistemle tedarikçilerin ürün ve hizmet kalitesinin artırılmasıyla kamu kurum ve kuruluşlarına daha kaliteli hizmet sunulmasını, yerli üretimin desteklenmesini, tedarikçilerin üretim, pazar ve rekabet kabiliyetlerinin geliştirilmesine katkı sağlanmasını amaçlıyor.
Ofis, söz konusu derecelendirme sistemine yönelik çalışmalarını tamamladı.
AVANTAJ YA DA KISITLAMALAR GELECEK
Buna göre, sistem kapsamında tedarikçiler, çeşitli sayısal ve niteliksel kriterler esas alınarak, istatistiki analiz ve tekniklerden yararlanılarak puanlanacak.
DMO'nun e-satış portalında yer alan tedarikçiler, katalogda yer alma kabiliyetleri, mali yapıları, yerli üretici konumunda olup olmadıkları, katalog anlaşmalarına uyumluluk düzeyleri, ürünlerin kalite düzeyleri ve satış sonrası sundukları hizmet kalitesi gibi kriterlere göre puanlanıp derecelendirilecek.
Böylece, derecelendirilen tedarikçilere, bulundukları sınıflara göre uygulanacak avantaj ve kısıtlamaları içerecek bir sertifika verilecek.
DMO tarafından Tedarikçi Derecelendirme ve Sertifikasyon Sistemi'nin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar da belirlendi.
"TEDARİKÇİLER SERTİFİKALANDIRILACAK"
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de DMO tarafından uygulanan toplu alım modelinin önemine işaret ederek, "DMO şimdi de alım yaptığı tedarikçileri belirli kriterlere göre sertifikalandıracak. Bu uygulama, kamunun belirli standartlarda alım yapmasına, kamu kurumlarının temin ettiği mal ve hizmet kalitesinin artmasına hem de kamu alımlarında yerli üretimin öne çıkmasına katkı sağlayacak." dedi.
"TEDARİKÇİLERE YÖNELİK DERECELENDİRME SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"
Bakan Şimşek, konuya ilişkin sosyal medya platformu X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu sözleri kullandı:
Kamunun mal ve hizmet alımlarında yerli üretimi desteklemek, standartları güçlendirmek ve kaliteyi artırmak amacıyla tedarikçilere yönelik kapsamlı bir derecelendirme sistemini hayata geçiriyoruz.
Mehmet Şimşek: Tedarikçilere yönelik kapsamlı bir derecelendirme sistemi hayata geçiriyoruz
Kamu alımlarında yaşanabilecek hatalı ürün alma riskini azaltmayı hedefleyen Devlet Malzeme Ofisi, Tedarikçi Derecelendirme ve Sertifikasyon Sistemi'ni hayata geçiriyor.
Muhabir: Ramazan Eles
Yorumlar
Trend Haberler
GİSİAD’dan sert tepki: "Milletlerin iradesi pazarlık konusu değildir"
Mehmet Akif Ersoy'un "etkin pişmanlık" ifadesi ortaya çıktı
Genel müdür hırsızlık koduyla gönderildi
Uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında 7 ismin malvarlığına el konuldu
Q Yatırım Bankası'na operasyon: 9 kişi gözaltına alındı
Trump 2,92 milyon dolarlık çip anlaşmasını iptal etti
Yusuf Güney’in adli tıp raporu çıktı: Saç örneğinde kokain tespit edildi
SDG’ye tanınan süre doldu, Şam teması kesti
CHP'de "yolsuzluk" kavgası: "Veli Ağbaba CHP'yi kendi şirketi gibi yönetiyor"
5 lira için akrabasını öldürdü




