İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. 22 gündür ağır bombalama altında olan Gazze'deki siviller ile ilgili önemli açıklama yaptı. Meral Akşener, partisinin kuruluşunun 6'ncı yıldönümünü kutlarken, herkesi ilgilendiren ifadeler kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in konuşmasında dikkat çeken satır başları şu şekilde:

"Katil Netenyahu’nun yaptığı zulmü bütün kalbimizle, gücümüzle lanetliyor ve kınıyoruz. Katil Netanyahu’nun bir savaş suçlusu olduğunu tekrar ediyorum. Allah sizi bildiği gibi yapsın."

"Katil Netanyahu'nun yanında duranlar derhal bu haksızlığa, soykırıma, zalimliğe, mezalime son verin. Türkiye'yi yönetenlere sesleniyorum; miting yapmak güzeldir, keşke bir hafta önce bir hafta önce yapsaydınız. İç politika malzemesi haline getirmek günahtır ayıptır. Türkiye'nin sağduyulu biçimde Gazze mezalimine son vermesini sağlamaktır"

"TEHDİT EDİLEN TEK KİŞİ BENİM"

 "Bu ülkede bizi ABD'nin, İsrail'in yanında konumlandırmaya çalışan ahmaklar. Bu ülkede sizin yönetiminizde Uygurları söylediğim için, onların sesi olduğum için bu ülkede Çin Büyükelçisi tarafından tehdit edilen tek kişi benim"

"MEMLEKETİMİZİ KÖŞE BUCAK GEZDİK"

"Dağılmamızı, parçalanmamızı isteyenlere inat kocaman bir aileyiz ve 6 yaşındayız. Sinmemizi, vazgeçememizi bekleyenlere inat, bugün buradayız, 6 yaşındayız. 6 yılı hiç de kolay geçirmedik. Birileri gibi yan gelip yatmadık. Memleketimizi köşe bucak gezdik. Birileri gibi koltuk döşemesi eskitmedik. Kalkılınca oturulabilir diye asla kalkmadılar. Birileri gibi sırça köşklere kapanmadık. Birileri gibi milletimize üstten bakmadık" 

"Bugüne kadar küçük hesaplar peşinde yapılan ucuz siyaset yüzünden hep milletimiz kaybetti. Hem iktidarın hem muhalefetin eşrafı kazandı. Önümüzdeki seçimlere hür ve müstakil olarak tek başımıza giriyoruz. Birilerine kazandırmak ya da kaybettirmek için değil, sadece milletimize kazandırmak için yola çıkıyoruz. 2024'te başarı sağlayıp 2028'e uzanan büyük bir toplumsal değişim rüzgarını oluşturmak için yola çıkıyoruz."

"TÜRKİYE PARÇA PİNÇİK OLUR"

"Türk siyasetinin yeni düzenine açılacak bu yolu Cumhuriyet'imizin 100. yılına yakışır bir şekilde yürüyeceğiz. Şahsi amaçlar uğruna çarpıtılan öz değerlerimizi herkese yeniden hatırlatacağız. Türkiye'de insanlar utanırdı; bir yanlışta, bir kusurda, yolsuzluğun, ahlaksızlığın açığa çıkmasında insanlar utanır, ya bu ülkeyi terk eder ya şehir değiştirirdi. Bugün hiç kimse rezil olmuyor. Bizim iktidarımızda milletimize kötülük eden, çalan çırpan, güç kullanan, isim kullanan herkes rezil rüsva olacak inşallah! Bunu gerçekleştirmezsek Türkiye parça pinçik olur."

"CUMHURİYET'İ BİR PARTİ KURMADI"

"Bir taraf 29 Ekim'in kutlanmasından bile rahatsız oluyor. Cumhuriyet'i aşmaları gereken bir engel olarak görüyor. Hatta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün olmadığı bir Cumhuriyet resmi çizecek kadar da yoldan çıkıyor. Diğer taraf ise Cumhuriyet'e ve değerlerine sadakat duygusuyla değil, sahiplik hissiyle hareket ediyor, Cumhuriyet'i kendi tapulu mülkü gibi görüyor. Her cümlesine mutlaka 'Cumhuriyet'i biz kurduk' diyerek başlayıp şahsi hırslarına ulaşmak için Cumhuriyet'i kullanıyor. Cumhuriyet’i bir parti kurmamıştır. Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde topyekün Türk Milleti kurmuştur."

Editör: Haber Merkezi