Meteoroloji Genel Müdürlüğü paylaştığı tahmin raporunda yağışların etkili olacağını duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük tahmin raporuna göre bugün yurdun Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney Doğu Anadolu ve Akdeniz'in Doğusu'nda sağanak bekleniyor.

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN UYARI

AKOM tahminlerine göre, pazartesi günü İstanbul’da rüzgar kuvvetini artırarak zaman zaman fırtına şeklinde esecek. Metrekareye 10 ila 30 kilogram sağanak yağış düşmesi bekleniyor.

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), pazartesi günü için kent genelinde, etkili olması beklenen olumsuz hava koşullarına ilişkin uyarıda bulundu. Tahminlere göre, hafta başı rüzgar kuvvetini arttırarak zaman zaman fırtına şeklinde esecek ve metrekareye 10 ila 30 kilogram arasında sağanak yağış düşecek.

Haftanın geri kalanında hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredeceği, salı günü de sağanak yağış beklenirken, çarşambadan itibaren havanın parçalı ve az bulutlu bir görünüm kazanmasının ön görüldüğü belirtildi.

SU BASKINI UYARISI

AKOM, yoğun yağışın yollarda göllenmelere, ani su baskınlarına neden olabileceğini duyurarak vatandaşlara uyarıda bulundu.

68Fdbf25B34Cd2371D88F0C5

MGM tarafından yapılan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Sivas, Yozgat, Bingöl, Muş ve Van çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

R4 Qz Wntj7 U G J X H E6 Py Yhg

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara'nın batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

N D2 E Fzj 90I1 Po7 Ujb S U G

Bugün bazı bölgelerde beklenen hava sıcaklıkları ise şöyle:

MARMARA

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

  • BURSA °C, 25°C : Parçalı bulutlu
  • ÇANAKKALE °C, 23°C : Parçalı bulutlu
  • İSTANBUL °C, 21°C : Parçalı bulutlu
  • KIRKLARELİ °C, 22°C : Parçalı bulutlu

EGE

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

  • A.KARAHİSAR °C, 21°C : Parçalı bulutlu
  • DENİZLİ °C, 25°C : Parçalı bulutlu
  • İZMİR °C, 24°C : Parçalı bulutlu
  • MUĞLA °C, 22°C : Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • ADANA °C, 28°C : Parçalı ve çok bulutlu
  • ANTALYA °C, 25°C : Parçalı bulutlu
  • HATAY °C, 25°C : Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
  • ISPARTA °C, 23°C : Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Sivas ve Yozgat çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • ANKARA °C, 18°C : Parçalı ve çok bulutlu
  • ESKİŞEHİR °C, 21°C : Parçalı ve çok bulutlu
  • KONYA °C, 24°C : Parçalı ve çok bulutlu
  • SİVAS °C, 19°C : Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

  • BOLU °C, 20°C : Parçalı ve çok bulutlu
  • DÜZCE °C, 22°C : Parçalı ve çok bulutlu
  • SİNOP °C, 23°C : Parçalı ve çok bulutlu
  • ZONGULDAK °C, 21°C : Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Erzincan’da şifa deposu gilaburuya ilgi arttı
Erzincan’da şifa deposu gilaburuya ilgi arttı
İçeriği Görüntüle
  • AMASYA °C, 21°C : Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı
  • RİZE °C, 19°C : Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı
  • SAMSUN °C, 19°C : Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı
  • TRABZON °C, 18°C : Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Bingöl, Muş ve Van çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

  • ERZURUM °C, 12°C : Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı
  • KARS °C, 16°C : Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı
  • MALATYA °C, 23°C : Parçalı ve çok bulutlu
  • VAN °C, 18°C : Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

  • DİYARBAKIR °C, 26°C : Parçalı bulutlu
  • GAZİANTEP °C, 24°C : Parçalı bulutlu
  • MARDİN °C, 23°C : Parçalı bulutlu
  • SİİRT °C, 25°C : Parçalı bulutlu

Muhabir: Burcu Balta