İslam aleminin coşkuyla karşılayıp ihya etmeye gayret ettiği üç ayların ilki olan Receb-i Şerif'teki ikinci kandil gecesi bu akşam idrak ediliyor. Recep ayının 26'sını 27'sine bağlayan gece Peygamber Efendimizin (s.a.v.) önce Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da yedi kat sema ve ardından Hz. Allah'ın dilediği nice makamlara "göz açıp kapayıncaaya kadar" kısa bir sürede gerçekleşen mucizevi seyahatinin sene-i devriyesinde Müslümanlar bu gecenin manevi bereketinden ve feyzinden istifade edebilmek için namaz, dua, Kur'an-ı Kerim ve zikirlere sarılıyor. Miraç Kandili'nde yapılması zorunlu bir ibadet bulunmamakla beraber İslam büyükleri tarafından tavsiye edilen ve büyük ecirlere vesile olacağı ümit edilen namaz, dua ve zikirler bulunmakta. Buna istinaden Miraç Kandili'nde yapılacak ibadetler konusunda araştırma yapan vatandaşlar, Miraç Kandili için kaç rekat namaz kılınır? Miraç Kandili'nde 100 rekat namaz nasıl kılınır? gibi sorulara yanıt arıyor. Yazımızda detayına erişebileceğiniz Miraç Kandili'nde kılınacak namaz nafile bir namaz olup yapılması zorunlu olmamakla birlikte büyük mükafatlara vesile olacağı ümit ve tavsiye edilmektedir. Peki, Miraç Kandili için kaç rekat namaz kılınır? Miraç Kandili'nde 100 rekat namaz nasıl kılınır? İşte kısaca bilgiler...

Miraç Kandili için kaç rekat namaz kılınır? Miraç Kandili'nde 100 rekat namaz nasıl kılınır?

Miraç Kandili'nde yatsı namazından sonra kılınacak 12 rekat (isteyen bu namazı 100 rekat da kılabilir veya her rekatta 100 İhlas-ı Şerif okunarak 10 rekat da kılınabilmektedir) "hacet namazı" vardır.

Miraç Gecesi hacet namazına, "Ya Rabbi niyet ettim senin rıza-yı şerifin için namaza! Bu gece yedi kat gökleri ve bütük esrarını göstererek muhabbetinle müşerref kıldığın Habibin Rasül-i zi-şan Efendimiz hürmetine, ben aciz kulunu afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne ve rıza-yı ilâhîne mazhar eyle." şeklinde niyet edilir. Daha sonra "Allâhu Ekber" diyerek tekbir alınıp namaza başlanır. İlk başta bu niyeti okuduktan sonra diğer rekatlarda "hacet namazına" diye niyet etmek yeterlidir.

İki rekatta bir selam verilerek kılınan Miraç Gecesi hacet namazının her bir rekatında kıyamda iken Fatiha-i Şerife'den sonra zamm-ı sure olarak 10 İhlas-ı Şerif okunur. (Namazda zamm-ı olarak İhlas-ı Şerifler okunurken besmele çekilmez. Ancak namaz haricinde İhlas-ı Şerif okunurken kaç tane okunursa okunsun her birinde besmele-i şerife (bismillâhirrahmânirrahîm) okumak gerekmektedir.)

Miraç Gecesi hacet namazının kılınış şekli, zamm-ı sure detayı haricinde, aynen öğle ve yatsı namazlarının son sünneti gibidir. 

İstanbul'da trafik sıkışıklığı yıllık 10 milyar dolar kayba neden oluyor İstanbul'da trafik sıkışıklığı yıllık 10 milyar dolar kayba neden oluyor

12 veya 100 rekat olarak kılınan Miraç Gecesi namazı sonrasında ise:

100 defa "Sübhânallâhi velhamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhi'l-Aliyyi'l-Azıîm,

100 defa istiğfar-ı şerif; "Estağfirullâh el-Azıîm ve etûbü ileyk,

100 defa da salevât-ı şerife; "Allâhümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidinâ Muhammed." okunur ve dualar edilir.

Miraç Gecesi'nin sabahında oruç tutana 60 ay oruç sevabı verileceği müjdelenmektedir.

Editör: Vildan A.