Uzunlukları 1 ila 14 kilometre arasında değişen 55 pistte kayak yapılabilen Palandöken'de yaz döneminde pist iyileştirme çalışmaları tamamlandı.

Her yıl binlerce kayakseveri ağırlayan kayak merkezinde ayrıca 4 yıldır sezon sonunda merkezin farklı yerlerine 200'ü aşkın arı kovanı yerleştiriliyor.

Kovanlardaki arılar, çiçeklerin tozlaşmasını sağlayarak bitkilerin çoğalmasına yardımcı oluyor. Bu sayede hem tohumlama çalışmasının daha geniş alanlara yayılması hem de dağın doğal bitki florasının korunması hedefleniyor.

Hububat üretiminde bu yıl tarihin en yüksek üretim miktarına ulaşılması bekleniyor
Hububat üretiminde bu yıl tarihin en yüksek üretim miktarına ulaşılması bekleniyor
İçeriği Görüntüle

Öte yandan kayak pistlerinden taşlar toplanırken, 8 kilometrelik kısımda çimleme çalışması yürütüldü.

Çalışmalarla pistlerin daha kaliteli hale getirilmesi ve kar tutumu sağlanarak kayak sezonunun uzatılması amaçlanıyor.

Muhabir: Nusret Odabaş