Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, ABD askeri varlığının Avrupa ve Almanya'da bulunmasının hem bölge hem de ABD'nin çıkarları için kritik olduğunu ifade etmesine rağmen, Washington’ın asker çekme hamlesini beklenen bir gelişme olarak değerlendirdi.
Bu yeni dönemde Avrupalı müttefiklerin kendi güvenlikleri için daha fazla inisiyatif alması gerektiğini belirten Bakan, Almanya'nın bu kapsamda silahlı kuvvetlerini büyütme kararı aldığını duyurdu. Planlama dahilinde daha fazla ekipmanın daha hızlı tedarik edileceği ve askeri altyapı çalışmalarının hızlandırılacağı açıklandı.
Savunma Bakanı, gelecekteki tüm operasyonlarda ve görevlerde Britanya, Fransa, Polonya ve İtalya'dan oluşan "Beşli Grup" içindeki müttefiklerle çok daha yakın bir koordinasyon içinde hareket edeceklerini belirtti.
Pistorius: Avrupa kendi güvenliği için sorumluluk almalı
ABD'nin Almanya'daki askerlerini çekme kararının ardından açıklama yapan Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, bu durumun öngörülebilir olduğunu belirterek Avrupa'nın savunmada daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
Muhabir: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler
Gökhan Böcek’in etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifade ilk kez Diriliş Postası'nda
Gaddar Halil’i görenler gözlerine inanamadı
MotoGP'nin Fransa'daki sprint yarışında Toprak Razgatlıoğlu, 14. oldu
Kadıköy'de milyonluk araçlar küle döndü
FIFA'dan 3 Türk kulübüne 3'er dönem transfer yasağı
Aziz Yıldırım’dan el öpme isteğine yanıt
ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Burcu Köksal CHP'den istifa etti
Askeri Liselere Giriş Sınavı sorularının sızdırılması soruşturmasında 7 gözaltı kararı
Bakan Yumaklı: Türkiye, su ürünleri yetiştiricilik üretiminde Avrupa'da 2'nci sıraya yükselmiş durumda