Yeni Nesil Taksiciler Kooperatifi Başkanı Kıyasettin Telli, İstanbul’un CHP’li Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Belediye Taksi” girişiminin yasalara aykırı olduğunu söyledi.

Ebru Okanlar / İstanbul

Göreve geldiği günden bu yana zam yapmaktan başka bir şey beceremeyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir skandala daha imza attı. İmamoğlu yasalara uygun olmadığı halde “ Belediye Taksi” diye bir uygulamanın uygulayacağını savundu. Diriliş Postası’na konuşan Yeni Nesil Taksiciler Kooperatifi Başkanı Kıyasettin Telli, İBB Belediye Başkanının 81 ilde örneği olmayan hukuka, kanunlara aykırı “Belediye Taksi çıkaracağım” dediğini ancak bu mevcut yasalara göre mümkün olmadığını dile getirdi.

Yeni Nesil Taksiciler Kooperatifi Başkanı Kıyasettin Telli

“TAKSİCİLER KANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Taksiciliğin şartlarını belirleyen 10553 Sayılı Bakanlar Kurulu kararına göre şirket kurum dernek vakıf vs. taksi sahibi olamayacağını hatırlatan Başkan Kıyasettin Telli, “Esnafımız İBB’nin algı operasyonuna karşı eylem kararı alınca taksi şoförü kardeşlerimizi tıpkı seçimde bize yaptığı gibi, aslı astarı olmayan vaatler vererek kandırmaya çalışıyor. Ancak taksi şoförü kardeşlerimiz tecrübeliler, İstanbul’da her çeşit insan taşıyorlar Sayın İmamoğlu gibi insanları da çok taşıyorlar. Bu tip yalan vaatlere kanmayacaklar.” diye konuştu.

YARIN EYLEM YAPILACAK

“Sayın İmamoğlu biz taksicileri oyuncak masası yapmış.” diyen Telli, şöyle devam etti: “Zira bütün başarısızlıklarını bize algı operasyonu hakaretler yaparaktan örtmeye çalışıyor, kendi medyasıyla sürekli bize saldırıyor. En son bu hafta Oda Başkanı Kooperatif Başkanlığı Taksi Durak Dernekleri bunların başkanları bir istişare toplantısı yapıldı. Bu perşembe günü Aksaray Yenikapı’da UKAME toplantısı olacak. Hukuk dışı 5000 taksi gündeme koymuşlar. Esnaf da eylem kararı aldı, mesajlar atıldı, çağrılar yapıldı ve perşembe günü (bugün) sabah 10.00’da taksiciler aileleriyle, çocuklarıyla, bayraklarıyla, arabalarıyla, düdükleriyle burada bir protesto eylemi yapacak.”

İETT şoförleri aylık 4577 TL maaş ile çalıştığını, servis denildiği 100 geçişlik İETT biniş kartıyla yapılabildiğini fakat onu da ay sonu maaşından kesildiğini kaydeden Başkan Telli, “Sayın Başkan bu maaşı önce mevcut İETT kaptanı ve Beltur’da çalışan kardeşlerimize versin. Anayasamızın 173. maddesine göre devlet esnafını korur kollayıcı tedbir alır diyor, Sayın Başkanımız ise bizi koruyan hiçbir adım atmıyor. Seçimde bize ekmeğinize asla ortak olma anlayışı içinde olmayacağız ortak masa kuracağız demişti. Bugün ise ortada masa yok. Diğer yandan ekmeğimize kanunlara aykırı bir şekilde ortak olmaya çalışıyor. Biz sayın başkanın emeklerine ortak olduğu simitçi, büfeci ve faytoncu değiliz. Bizim tabi olduğumuz yasalar var, sayın başkanın boş vaatler yerine ortak masada yasalara uygun birlikte çalışmayı talep ediyoruz.” çağrısını yaptı.

“DEVLETİMİZİN ADIM ATMASINI BEKLİYORUZ”

Başkan Kıyasettin Telli, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Devletimiz Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız ve Ulaştırma Bakanımız olmak üzere Anayasamızın 173.maddesi gereği Esnafımızı koruması bizi siyaset sahnesinde bulunan yerel yöneticilerin yandaşlarına verdiği siyasi sözlerden kaynaklanan Kanun dışı uygulamalara son verecek bir adımın atılmasını bekliyoruz. Diğer yandan Odamıza da esnafımızın otokontrolünü sağlayacak bir yetki vermelerini arz ve talep ediyoruz.”

BAŞKAN TELLİ: TAKSİCİLERİ ALDATTIĞINI KABUL ETSİN

Başkan Telli sözlerini şu şekilde bitirdi: “Sayın Başkan göreve geldiğinde İETT 2.6 TL idi bugün 4.5 civarı yine Metrobüs 6 TL tek geçiş kartlar 10 TL civarında ama yüzde 80 trafik yoğunluğu olan İstanbul’da 2.5 km Taksi 14.5 TL olunca İBB Halkımızı kasten taksiye yönlendirmiş oluyor. Biz bütün İstanbul’u taşıyamayız İBB bir an önce toplu taşımaya kalite ve makul fiyat uygulaması yapmalıdır. İstanbul trafik yoğunluğu çok arttı her 100 dakikanın 76 dakikası bekleme ile geçiyor Biz yoğun trafikten yolcumuza ulaşamıyoruz. Sayın başkan seçimde İstanbul’a vaat ettiği Tem yolu üzerine yapacağı MEGABÜS nerede daha ortada proje yok hep hayal boş vaatler. Sayın İmamoğlu ‘Yapma Batır Devret Modeli’ uyguluyor. Seçimde bize söz verdiği vaatleri bekliyoruz çıkıp bir açıklama yapmalı özür beklemiyoruz ama ‘Taksiciler sizi aldattım kandırdım’ desin yeterli.”