Araştırmacı Gazeteci Murat Akan, kapalı kapılar ardında Rusya ile anlaşan ABD/ Batı İttifakı’nın, Ukrayna’ya karşılık Moskova’nın Suriye’den çıkmasını istemesi durumunda Türkiye’nin, güneyinde “PKK/YPG kantonu” ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Diriliş Postası’na konuşan Akan, Türkiye’nin dünyada yükselen üçüncü güç olmasını istemeyen Batı’nın, sınırlarımızda terör unsurlarını palazlandırarak ülkemizin ayaklarına pranga vurmaya çalıştığını vurguladı.

Mücahit Dere / Röportaj - UKRAYNA’YA başlatılan saldırıların ardından gözler Rusya’nın askeri gücünün bulunduğu Suriye, Libya ve Afrika’ya çevrildi. Türkiye’yi yakından ilgilendiren Suriye’de Rus askeri varlığının ABD/Batı ittifakının talepleri doğrultusunda son bulması ihtimali ise sinsi bir plana işaret ediyor. Araştırmacı Gazeteci Murat Akan, küresel savaşın yol açtığı sınırlarımızdaki tehlikeleri Diriliş Postası’na değerlendirdi.

Araştırmacı Gazeteci Murat Akan

“TÜRKİYE’NİN 3. GÜÇ OLMASI İSTENMİYOR”

Rusya’yı Suriye, Libya, Afrika’dan çıkarırlar mı? Türkiye’yi yakından ilgilendiren olası Suriye senaryosu karşısında Esed/Hamaney rejimi zayıflar mı?

Rusya’nın önünü ABD/Batı ittifakı açtı. Uzun süreden beri Rusya’nın önünü açarak belli bir tuzağa çektiler. 2008 yılında Abhazya ve Güney Osetya konusunda Batı, ses çıkarmayarak Rusya’nın Gürcistan’ı bölme faaliyetine göz yumdu. Buradan ısırık alan Putin cesaretlendi. Putin Eski Çar İmparatorluğu’nu yeniden canlandırmak istiyor ve bu yolda adımlar atıyor. Eski Sovyetler Birliği topraklarını kazanarak yeni bir hâkimiyet kurmak istiyor. Batı uzun süreden beri Çin ve Türkiye’ye karşı Putin’in önünü açtı. Libya’da da Suriye’de de… Bugün ABD/Batı ittifakı ve İsrail istese Esed iktidarda bir dakika kalamaz. ABD/ Batı ittifakı burada da Rusya’dan yana tavır alarak Putin’in önünü açtı. Sıcak denizlere inmesine göz yumdular. Türkiye faktörü var. Türkiye’nin üçüncü güç merkezi olmasını ABD/Batı ittifakı da istemiyor, Rusya da istemiyor. Dolayısıyla Rusya’yı Libya’da Türkiye’ye karşı kullandılar.

Afrika’da da Rusya’yı ve Çin’i konumlandırdılar. Kazakistan olaylarında da aynı şeyi söyleyebiliriz. Olaylar ABD/Batı ittifakının tezgâhı olmasına rağmen Putin’in işine yaradı ve Putin/Rusya yanlısı bürokratların iş başına gelmesini sağladılar. Batı, Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı da ilhak etmesine ses çıkarmadı. En son ne yaptılar? Ukrayna’ya girmesini sağladılar. Dolayısıyla bu hamleler Türkiye’nin zararına, yani ABD/ Batı ittifakı da kazansa Türkiye’nin aleyhine olacak Ruslar kazansa da… Çünkü her iki blokun da eli güçlenecek ve Türkiye’yi istediği çizgiye çekecekler.

‘Üçüncü dünya savaşı ihtimali yüksek!’
DÜNYANIN şu anda 3 tane kritik gerilim bölgesi var. Birinci bölge Karadeniz, ikincisi Doğu Akdeniz üçüncüsü ise Güney Çin Denizi. Üç bölgede de küresel savaşı tetikleyecek koşullar var. Bugün itibariyle Birinci ve İkinci Dünya savaşı öncesindeki savaş koşulları bugün çok daha olgunlaşmış durumda. Yani bugünkü savaş koşulları daha ağır diyebilirim. Dolayısıyla üçüncü dünya savaşı çıkma ihtimali yüksek.

‘PUTİN’DEN, YPG/PKK DEVLETİ İSTEYEBİLİRLER’

Rusya’yı bu tavizlere karşılık Libya’dan, Suriye’den özellikle İran coğrafyasından çekmek isteyebilirler. Ukrayna karşılığında Rusya’dan bu bölgeleri terk etmesini isteyebilirler. Ama bu da Türkiye’nin bir yerde işine gelmez. Çünkü; ABD/Batı ittifakı şunu isteyebilir Putin’den; burada bir YPG/PKK devleti kurulmasını isteyebilirler. Buna göz yummasını isteyebilirler. Bu da Türkiye’yi çok yakından ilgilendiriyor ve zararına olur bilindiği gibi.

ECONOMİST’İN KAPAĞINDAKİ NÜKLEER SAVAŞ!

The Economist’in kapağındaki nükleer savaş uyarısını Rusya’nın nükleer güç kullanmasına yorabilir miyiz?

The Economist dergisi uzun süreden beri ‘olabilecek olaylar’ı kapağına taşıdı. Her zaman söylüyorum bu küreselci yayınlar hep bahsettiğimiz; üst aklın, şeytani aklın, stratejik küresel aklın yayın organları…Labirentlerde yapmış oldukları plan ve projelerini bu yayınlar vasıtasıyla insanların beynine kazıyarak normalleştiriyorlar. Bu kapak tamamen nükleer savaşı ve olabilecekleri işaret ediyor. Öngörü mü yoksa gerçekten istihbarat örgütleri tarafından yapılmış planların deşifre edilmesi mi, insanların beynine kazınması mı, bunları okuyucunun takdirine bırakıyorum. Ama şahsi fikrimi sorarsanız bunlar kesinlikle önceden planlanan düşünülen ve tertiplenen olayları planları bir şekilde insanların beynine kazımak ve normalleştirmek istiyorlar.

“TÜRKİYE’Yİ AVRASYA BLOKUNA YAKINLAŞMAKLA SUÇLUYORLAR”

ABD/Batı ittifakı Putin’i şeytanlaştırırken ya da Rusya’yı zayıflatırken Türkiye’yi asla güçlendirmek istemezler. Churchill’in o meşhur; “Türkiye solarsa sulayın, büyürse budayın” deyimi vardır. Türkiye’nin güçlenmesini asla istemezler yani Rusya’yı zayıflatabilirler, Putin’le belli pazarlıklar yapabilirler. Ama o pazarlıklardan Türkiye’nin karlı çıkmasını istemezler çünkü Türkiye’nin kendi yanlarında olmadığını yeterince destek vermediğini düşünüyorlar. Hatta Türkiye’yi Avrasya blokuna yakınlaşmakla suçluyorlar. NATO’nun gereklerini tam anlamıyla yerine getirmediği konusunda serzenişleri var. O yüzden de Putin’i bir yerde devre dışı bırakırken Türkiye’nin güçlenmesini sağlayacak adımlar atmazlar.

“S-400’LER RASTGELE VERİLMEDİ UNUTMAYIN!”

Rusya, Batı ve ABD tarafından yalnızlaştırılmışken Türkiye fırsatçılık yapıp S-500 satın alabilir mi?

Rusya bize S-400’ü verirken belli amaçları vardı. Türkiye NATO’nun 2’nci büyük askeri gücü. Dolayısıyla Rusya bu bölgede yapacağı faaliyetler için Türkiye’yi önemsiyor. Batı ittifakından Türkiye’yi koparmak için ciddi anlamda silah ticaretine girdi. S-400’ler bunun emaresi. Ruslar ‘NATO’dan Türkiye’yi nasıl koparırım, NATO’da nasıl çatlak oluştururum’ diye verdi. Türkiye rastgele savunmasını güçlendirsin diye vermedi. Bunu da unutmamak gerekir.

‘ETKİLİ KULLANILIRSA RUSLARA CİDDİ ZARAR VERİRLER’

Ukrayna meselesine gelince, bildiğim kadarıyla Türkiye’den 12 tane aldılar. Önemli olan bu teknolojiyi kullanabilecek personelin yetişmesi. 12 SİHA’nın Azerbaycan-Ermenistan savaşında olduğu gibi Ukrayna’da da etkili kullandıklarını göremiyoruz. Ama burada da etkili personel etkili kullanırsa Ruslara ciddi zarar verecekleri ortada.

‘Bir deliye bağlı’
Henüz Kovid-19 krizini atlatamamışken 3’ncü Dünya Savaşı çıkması ihtimali nedir?
Kovid-19 süreciyle başlayan mücadele kaos ortamı sıcak çatışmaya dönüşüyor. Koronavirüs süreci ekonomik savaşın başlangıcıydı. Küresel elitler bu süreci kullanarak yeni bir dünya düzeni kurmak istiyorlar. Ama bu iki yıllık süreç kurmak istedikleri yenidünya düzenine yetmedi. Yeni bir sıcak savaşa ihtiyaçları vardı. Çünkü ikinci dünya savaşından sonra kurulan nizam çöktü ve yeni bir sistem oluşturmak için savaşa ihtiyaçları vardı. Onu da Putin’i Ukrayna’da “tuzağa” düşürerek ateşlediler. Şimdi ‘3. Dünya savaş olur mu?’ sorusu konuşulur oldu. Biden, Putin ve Lavrov 3. Dünya Savaşı ve Küresel Nükleer savaştan bahsediyor. Bir delinin bir düğmeye basmasına bağlı. Böyle bir savaşın istendiğine dair ciddi emareler var.

***
‘İHA/SİHA’lar olmasaydı!’

Bayraktar’lar yeteri kadar etkili mi? Ukrayna ordusunun bu araçları kullanabilecek yetkinliği var mı? Bayraktar’lar savaşın seyrini değiştirebilir mi?

Türk İHA/SİHA’ları savaş tarihini değiştiren bir projedir. Yapanlardan Allah Razı olsun. Türkiye’nin en büyük kozlarından birisi geliştirmiş oldukları yerli ve milli İHA/ SİHA’lar. Bunlar olmasaydı Doğu Akdeniz’deki doğal gaz arama çalışmaları yapılamazdı. İHA ve SİHA’lar caydırıcılık rolüne sahip ve burada arama tarama yapan gemilerimiz bu koruma sayesinde faaliyetlerini yürütebildiler. Aynı zamanda ABD/ Batı ittifakı, Türkiye’ye kötü gözle bakan devletler bu teknolojiyi tam olarak bilmedikleri için saldırma cesareti gösteremiyorlar. Suriye, Libya, Azerbaycan-Ermenistan savaşı tamamen İHA ve SİHA’ların rüştünü kanıtladığı yerlerdir. ABD/Batı ittifakı, Yunanistan hakeza Ruslar olsun diğer devletler olsun Türkiye’nin bu teknolojisinden ciddi endişe duyuyorlar. Türkiye, geliştirilen bu önemli teknolojiyi sahada en iyi uygulayan devlet. Dünya geneline baktığınızda ise bunu açık net şekilde dile getiriyorlar. Türkiye adeta bilgisayar oyunlarında olduğu gibi İHA ve SİHA’ları kullanabiliyor.