Rubtsov, başkent Moskova'da düzenlenen bir etkinlikte konuştu.
Rusya'nın akaryakıt konusunda iç piyasada dengeli durumda olduğuna işaret eden Rubtsov, "Akaryakıt ihracatı iç pazarda arz sorunu yaratabilir. Bu nedenle, dengede bir sorun çıkarsa, hızlı bir şekilde yasak kararı alınabilir." dedi.
Rusya'da halihazırda benzin, dizel ve bazı diğer yakıt türlerine kısmi ihracat yasağı uygulanırken, petrol ürünleri üreticileri kısıtlamalardan muaf tutuluyor.
ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları ile İran'ın misillemeleri sonucu küresel ticarette önemli geçiş güzergahlarından biri olan Hürmüz Boğazı'nda trafiğin aksaması ve arz sıkıntısı endişeleriyle enerji fiyatlarında yükseliş yaşanıyor.
Rusya'dan benzin ihracatına yasak sinyali
Rusya Enerji Bakanlığı Petrol ve Gaz Tesisleri Departmanı Direktörü Anton Rubtsov, fiyatların yükselmesi durumunda Rusya'nın benzin ihracatına hızlıca yasak getirebileceğini söyledi.
Muhabir: Ramazan Eles
Yorumlar
Trend Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fatih Altaylı'ya "geçmiş olsun" telefonu
Sosyal medya fenomeni 'Testo Taylan' tutuklandı
Merkez Bankası'ndan hükümete açık mektup
MGK’da yeni düzenleme: 3 başkanlık kuruldu
12 hakim ve savcının görev yeri değişti
İçişleri Bakanlığından fırtına ve sağanak uyarısı
T.C. ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI
Altın fiyatı güne düşüşle başladı
Rutte: Müttefikler Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılması konusunda görüşüyor
İran İstihbarat Bakanı öldürüldü


