Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye’de yeni bir dönemin başladığını ve terör örgütleri için yolun sonunun göründüğünü söyledi. Fidan, "Şam yapmazsa biz yaparız." diyerek PKK/YPG'ye operasyon sinyali verdi. 

'Ama' 'fakat' yok!

Suriye’nin terörden arındırılmasının 2025 yılı için temel önceliklerden biri olduğunu belirten Bakan Fidan, “Bugün geldiğimiz noktada bölücü örgüt ve Suriye’deki uzantıları için artık yolun sonu görünüyor. Eski düzen sona erdi, artık hiç kimsenin ‘ama’ ya da ‘fakat’ deme lüksü yok.” açıklamasında bulundu.

Önceliğimiz barış

Fidan, Suriye’deki yeni düzende Türkiye’nin bölge barışını öncelediğini vurguladı. “Türkiye’nin dış politikası barış, dayanışma ve refaha dayalıdır. Hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Hedefimiz, Suriye’nin yeniden imarı ve halkın istikrara kavuşmasıdır.” ifadelerini kullanan Fidan, uluslararası işbirliğinin önemine dikkati çekti. 

Gazze'nin yanındayız

Gazze’deki duruma da değinen Fidan, “Filistinlilerin kendi öz yurtlarında vatansız, topraksız ve devletsiz bırakılmalarını asla kabul etmiyoruz." dedi.

Katlanılmaz acı! 3 çocuğu, 3 torunu ve gelin faciada can verdi Katlanılmaz acı! 3 çocuğu, 3 torunu ve gelin faciada can verdi

Editör: Hicret Yücel