Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, 2024 Yılı Değerlendirme ve 2025 Yılı Hedefler Toplantısı’nda yerli ve milli savunma projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Görgün, Altay tankının üretim ve teslimat süreçlerine değinerek, “Bu yıl içerisinde en az 3 adet Altay tankını Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edeceğiz,” dedi.
Görgün, KAAN savaş uçağının ikinci prototipine ait görseli ilk kez basın mensuplarıyla paylaştı.
🇹🇷 Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, KAAN'ın ikinci prototipini ilk kez paylaştı. #KAAN pic.twitter.com/XdxdzL0nQa
— Diriliş Postası (@dirilispostasi) January 14, 2025
İKİNCİ PROTOTİPİNDE İLK UÇUŞ HEDEFİ
Başkan Görgün, KAAN’ın ikinci prototipine yönelik çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "Bu yıl içinde ilk uçuşunu gerçekleştirecek" açıklamasını yaptı. Görgün, ilk prototiple karşılaştırıldığında temel görünüm farklarının olacağını ifade ederek, test süreçleri için toplamda 6 adet KAAN uçağı üretileceğini vurguladı.
YERLİ MOTOR VURGUSU
KAAN savaş uçağının en önemli özelliklerinden birinin yerli motor olacağına dikkat çeken Görgün, "KAAN’ın motorunu tamamen yerli ve milli olarak geliştireceğiz" diyerek savunma sanayiindeki yerlileşme adımlarının kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.