Yardım kuruluşları aracılığıyla Türkiye ve dünyada milyonlarca insanın sofrasına sıcak yemek girecek.
Türk Kızılayı, Türkiye’deki ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere 30 ülkede yaklaşık 10 milyon insana ulaşmak için hazırlıklarını tamamladı. Daha fazla iftar ve sahur sofrasına hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmak için “Ramazan’ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım” sloganıyla yardım kampanyası başlatan Kızılay, kendi öz kaynaklarından da yüz binlerce aileye yardım yapacak. Kızılay geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ramazan bereketini farklı coğrafyalara taşıyacak. Balkanlar, Asya, Ortadoğu ve Afrika’da 30 ülkede yaklaşık 1 milyon 50 bin kişiye gıda malzemesi dağıtılacak. Kuraklığın vurduğu Afrika ülkelerine yönelik yardıma ağırlık verilecek.
3 MİLYON İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞACAKLAR
İHH İnsani Yardım Vakfı 26. yılında ramazan çalışmalarını “Paylaşmanın Tam Vakti” sloganıyla yürütüyor. Türkiye’nin 81 ili ile 95 ülke ve bölgede ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak olan İHH, toplam 100 bin kişiye hayırseverlerin fitre, fidye ve zekatını ulaştıracak. Yurt içi ve yurt dışında 300 bin adet kumanya paketi dağıtacak olan İHH, 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaşacak. Hayırseverler kişi başı 10 lira katkıda bulunarak oluşturulacak iftar sofralarına katkı sunabilecek.
“PAYLAŞMAK BİZE YAKIŞIR”
Sadakataşı Derneği, Türkiye ile birlikte 21 ülkede “Paylaşmak Bize Yakışır” diyerek, zulmün, savaşların, yokluk ve yoksulluğun yaşandığı mazlum coğrafyasında ramazan kampanyası gerçekleştirecek. Ramazanda ihtiyaç sahiplerinin sofralarını bereketlendirmek için gıda kumanyası dağıtımları, çocuklara bayramlık hediyeleri organizasyonları gerçekleştirecek.
“KAZANCIMIZ, ALLAH İÇİN VERDİĞİMİZDİR”
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, hayırsever vatandaşların emanetini bu ramazanda da ihtiyaç sahiplerine ve mazlum coğrafyalara ulaştıracak. Türkiye’nin ve dünyanın birçok bölgesine yardımlarını ulaştıracak olan Cansuyu, başta kriz bölgelerine, İslam coğrafyasında mağdur olanlara, muhtaçlara, mültecilere, yetimlere, zulüm altında yaşama tutunmaya çalışanlara umut ışığı olacak.
